Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Barák nasázel v italské lize už devět gólů. Pomohl porazit svůj bývalý tým

Fotbalový reprezentant Antonín Barák vstřelil v 25. kole italské ligy gól svému bývalému týmu Udine a pomohl Veroně k vysokému vítězství 4:0. Sedmadvacetiletý záložník se prosadil podeváté v této sezoně. Hellasu patří v neúplné tabulce po třetí výhře z posledních čtyř zápasů deváté místo. Do čela soutěže se dostal AC Milán po vítězství 1:0 nad Sampdorií Janov. Druhý Inter má ale zápas k dobru. Juventus Turín remizoval v Bergamu 1:1 díky gólu Danila z nastavení a udržel čtvrté místo právě před svým posledním soupeřem. Poslední Salernitana po remíze s předposledním FC Janov odvolal trenéra Stefana Colantuona.

Antonín Barák a Adrien Tameze se radují z vítězství
zdroj: ČTK/PA/Ettore Griffoni / IPA

Verona šla proti čtrnáctému týmu tabulky do vedení již ve druhé minutě, kdy se po centru Caprariho prosadil první brankou v sezoně Depaoli. Udine si sice vytvořilo několik šancí, domácí však podržel brankář Montipo. Po půl hodině hry našel Depaoli v pokutovém území Baráka a ten přesnou střelou k pravé tyči zvýšil na 2:0. Proti svému bývalému týmu se trefil podruhé v sezoně.

Hellas nepolevil ani ve druhé části a v 66. minutě zvýšil náskok Caprari, který devátou ligovou brankou vyrovnal v tabulce týmových střelců Baráka. Lepší je jen Simeone, jenž má o tři góly více. Jednoznačné vítězství pečetil v závěru Temeze.

Zápas AC Milán proti Sampdorii rozhodl hned v úvodu Rafael Leao. Portugalský útočník skóroval posedmé v sezoně Serie A a stylově oslavil jubilejní 100. start za AC. Na nejlepšího střelce týmu Ibrahimovice, který chyběl kvůli potížím s achillovkou, ztrácí už jen jeden gól.

Empoli remizovalo s Cagliari 1:1 a nevyhrálo v lize už poosmé za sebou. Stejným výsledkem skončil i duel mezi předposledním FC Janov a poslední Salernitanou. Ta poté mění už podruhé v sezoně trenéra. Po říjnovém odvolání Fabrizia Castoriho potkal stejný osud Stefana Colantuona, jemuž se také nepovedlo tým ze Salerna dostat ze dna Serie A. Podle médií by mohl klub angažovat bývalého kouče Juvensusu Andreu Pirla.

Neapol poslal do vedení v sedmé minutě z penalty Insigne. Inter inkasoval venku po 440 minutách hry, po prohraném derby z minulého kola ale druhou porážku za sebou nepřipustil.

Ve 47. minutě se Džeko dostal po nepovedené hlavičce k dorážce a zblízka už se nezmýlil. Bosenský kanonýr potvrdil, že se mu proti Neapoli daří, dal jí už pátý ligový gól od příchodu do Serie A.

Atalantu poslal do vedení v 76. minutě Malinovskij výstavní ranou po přímém kopu. Juventus však těsně před koncem vybojoval alespoň bod díky Danilově hlavičce. "Stará dáma" protáhla ligovou šňůru bez porážky na 11 zápasů, Bergamo v Serii A nezvítězilo počtvrté za sebou.

Benátky v Turíně prohrávaly, povedl se jim ale obrat a ukončily desetizápasové čekání na ligovou výhru. Zima se dostal na hřiště v 71. minutě za nepříznivého stavu, výsledek už se ale nezměnil, ačkoliv hosté dohrávali závěr bez vyloučeného Okerekeho. Nováček soutěže se dostal ze sestupových příček, "Býci" jsou desátí.

Šesté Lazio Řím si poradilo doma 3:0 se třináctou Boloňou, dvakrát se trefil Zaccagni. Skóre otevřel z penalty kapitán Immobile a 19. brankou se osamostatnil v čele tabulky střelců Serie A.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:

Lazio Řím - Boloňa 3:0 (53. a 63. Zaccagni, 13. Immobile z pen.), Neapol - Inter Milán 1:1 (7. Insigne z pen. - 47. Džeko), FC Turín - Benátky 1:2 (5. Brekalo - 38. Haps, 46. Črnigoj), AC Milán - Sampdoria Janov 1:0 (8. Leao), Empoli - Cagliari 1:1 (38. Pinamonti - 84. Pavoletti), FC Janov - Salernitana 1:1 (32. Destro - 45.+1 Bonazzoli), Hellas Verona - Udine 4:0 (2. Depaoli, 31. Barák, 66. Caprari, 84. Tameze), Sassuolo - AS Řím 2:2 (47. vlastní Smalling, 73. Traoré - 45.+1 Abraham z pen., 90.+4 Cristante), Bergamo - Juventus Turín 1:1 (76. Malinovskij - 90.+1 Danilo), Spezia - Fiorentina 1:2 (74. Agudelo - 42. Piatek, 89. Amrábat).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články