Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Třinec a Budějovice opět nevyhrály, zato Příbram a Pardubice si zastřílely

Zatímco fotbalisté Třince pošesté za sebou nedokázali ve druhé lize zvítězit, Příbram to má přesně opačně. Ta dala v zápase 17. kola Vlašimi na jejím hřišti čtyři góly a na veducí Opavu už má jen pět bodů a zápas k dobru. Před klopýtající Třinec, který doma remizoval s posledním Frýdkem-Místkem, nyní postoupily na třetí příčku tabulky Pardubice. Ty daly čtyři "kousky" Vítkovicím. Stále se trápí České Budějovice - po čtyřech porážkách ze sebou jen remizovaly na svém stadionu s Varnsdorfem.

Sport
zdroj: ČT4

Příbramští o vítězství rozhodli v povedené pasáži mezi 12. a 18. minutou, kdy se trefili dvakrát Matoušek a jednou Fantiš. V závěru ještě debakl Vlašimi zvýraznil čtvrtým gólem střídající Slepička. Domácí ve druhé lize prohráli poprvé od listopadu a patří jim devátá pozice.

Pardubice v dohrávce 19. kola doma porazily Vítkovice 4:1 a po premiérové jarní výhře poskočily na třetí příčku. Čtrnáctí hosté jsou bod nad sestupovým pásmem. Východočechy poslal do vedení už ve třetí minutě Řezníček a do poločasu zvýraznili náskok Petráň s Jeřábkem. Za Vítkovice snížil Žondra, ale v 54. minutě se prosadil opět Petráň.

České Budějovice v další dohrávce 17. kola proti Varnsdorfu dvakrát neudržely vedení a na svém hřišti remizovaly 2:2. Trápící se Dynamo prodloužilo sérii bez vítězství ve FNL na osm utkání a v tabulce je šesté. Oba góly hostů vstřelil Durdevič. Makedonský záložník nejprve v prvním poločase srovnal po trefě Peška, v 71. minutě pak Durdevič z penalty odpověděl na branku náhradníka Mashikeho Sukisy. Varnsdorf drží 13. místo. 

Třinec hrál téměř celý zápas v deseti. Už po dvanácti minutách hry byl totiž vyloučen Ižvolt za to, že kopl Willwébera kolenem. To už ale hosté vedli. V páté minutě poslal Slaninka z levé strany přihrávku na zadní tyč a Tandir skluzem otevřel skóre. Třinec vyrovnal z penalty, kterou po faulu Gáče na Buchvaldka proměnil střelou k levé tyči Bedecs.  

Svěřenci Martina Pulpita šli znovu do vedení hned v úvodu druhého poločasu, kdy závar před domácí brankou ukončil hlavičkou Mozol. Naděje Frýdku-Místku, že se mu poprvé v sezoně podaří vyhrát dvakrát po sobě, vzaly za své po pár minutách. To po dlouhém nákopu téměř z poloviny hřiště vyhrál Juřena vzdušný souboj na hranici velkého vápna a hlavičkou přeloboval gólmana Bučka. Nejlepší střelec domácích skóroval posedmé v sezoně.  

Třinec ze čtyř jarních utkání potřetí remizoval, v minulém kole utrpěl debakl 1:5 v Hradci Králové. Frýdek-Místek ziskem bodu navázal na výhru 1:0 nad Táborskem.

17. kolo druhé fotbalové ligy:

Třinec - Frýdek-Místek 2:2 (1:1)
Branky: 23. Bedecs z pen., 54. Juřena - 5. Tandir, 48. Mozol. Rozhodčí: Mikyska - Antoníček, Pfeifer. ŽK: Willwéber, Gáč, Mozol, Mravec (všichni Frýdek-Místek). ČK: 12. Ižvolt (Třinec). Diváci: 673.

Vlašim - Příbram 0:4 (0:3)
Branky: 12. a 16. Matoušek, 18. Fantiš, 78. Slepička. Rozhodčí: Klíma - Vodrážka, Kotalík. ŽK: Květ, Soldát (oba Příbram). Diváci: 725.

České Budějovice - Varnsdorf 2:2 (1:1)
Branky: 32. Pešek, 57. Mashike Sukisa - 40. a 71. z pen. Durdevič. Rozhodčí: Severýn - Černý, Hock. ŽK: Pouček, Vondra - Durdevič, Rudnytskyy, Kouřil. Diváci: 717.

Dohrávka 19. kola:

Pardubice - MFK Vítkovice 4:1 (3:1)
Branky: 12. a 54. Petráň, 3. Řezníček, 39. Jeřábek - 40. Žondra. Rozhodčí: Rejžek - Kubec, Kožár. ŽK: Řezníček - Hýbl, Žondra. Diváci: 710.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články