Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Opava nezaváhala se Sokolovem, Žižkov i napodruhé na jaře zvítězil

Od konce podzimní části, kdy prohrál čtyři zápasy v řadě, se Žižkov na jaře změnil k nepoznání. Přebudovaný tým Bohuslava Pilného po úvodní výhře nad Olympií porazil i Vítkovice, když na jejich hřišti zvítězil 5:3. Důležitý dobrý vstup do jarní části sezony si připsal i Hradec Králové, který v souboji kandidátů na postup porazil České Budějovice 2:1. Soutěži dál vládne Opava, která přejela Sokolov na jeho hřišti výsledkem 3:0.

Nemanja Kuzmanovič
zdroj: ČTK autor: Géla František

Opava měla od začátku navrch a do vedení ji už v desáté minutě poslal Jurečka. Po přestávce o výsledku rozhodl Kuzmanovič. Srbský záložník v dosavadním průběhu soutěže nastřílel jedenáct branek a spolu s vlašimským Pavlem Vyhnalem mu patří druhé místo v pořadí střelců. První Jan Pázler z Hradce Králové má o gól víc.

České Budějovice na úvod jara prohloubily výsledkovou krizi a v součtu se závěrem podzimu popáté za sebou nezvítězily. Po víkendových zápasech se jim tak znovu může vzdálit absolutní čelo tabulky. Hradec se naopak přiblížil k Jihočechům na rozdíl tří bodů.

"Votroky" poslal ve 32. minutě do vedení střelou na zadní tyč Vlkanova. České Budějovice pak měly trvalou převahu a z ní vytěžily v 71. minutě vyrovnání po povedené trefě Haška. Jenže na konci nastavení zahrával Hradec přímý kop a střídající Plašil pět minut po příchodu na trávník po centru rozhodl.

Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast se speciální poslední částí o druhé lize

Vítkovice sice proti Žižkovu dvakrát vedly, ale pražský tým dokázal ještě do pauzy pokaždé srovnat a v druhé půli už Viktoria dominovala. Dvakrát v utkání se za hosty trefili Kuchta s Podrazkým.

Žižkov, který na rozdíl od většiny týmů před týdnem neměl odložený svůj zápas úvodního jarního kola, tak navázal na výhru nad Olympií Praha a vzdaluje se sestupovým příčkám. Naopak Vítkovice po čtvrté porážce za sebou mají jen dvoubodový náskok na poslední místo.

Ani druhé jarní kolo druhé ligy se přitom neodehraje kompletní. Kvůli podmáčeným terénům vedení soutěže v pátek po poledni odložilo sobotní zápas Frýdku-Místku se Znojmem a nedělní utkání Varnsdorfu s Vlašimí. Náhradní termíny zatím nejsou známy. Silný mráz a nezpůsobilé terény si vynutily před týdnem odložení sedmi zápasů prvního jarního kola druhé ligy. Hrálo se pouze na Žižkově.

Příbram potvrdila dobrou formu z konce podzimu a v cestě za návratem do nejvyšší soutěže, odkud vloni sestoupila, zvítězila počtvrté za sebou. Domácí vedli rychle 2:0. Po úniku v deváté minutě se trefil Grajciar a po něm z opakované střely ve 26. minutě Matoušek.

Táborsko dokázalo ještě do poločasu, v němž oba týmy v součtu vyslaly 16 pokusů mezi tyče, snížit po rohu zásluhou Navrátila. Po necelé hodině hry ale přidal třetí příbramský gól Fantiš.

Třinec ve svém úvodním jarním vystoupení v druhé lize nepotvrdil roli mírného favorita a na hřišti nováčka soutěže se neprosadil. V největší šanci dvacet minut před koncem selhal Šumbera.

Olympia, která na rozdíl od většiny týmů před týdnem neměla odložený svůj zápas úvodního jarního kola, stejně jako na Žižkově vyšla střelecky naprázdno, ale tentokrát to stačilo k bodu. Pražané jsou v neúplné tabulce devátí.

Trenér Olympie Moti Ivanir dostal ve středu infarkt a leží v nemocnici na jednotce intenzivní péče. V utkání s Třincem tak vedl Pražany asistent Oldřich Pařízek. "Bohužel náš trenér dostal ve středu infarkt. Řešíme to lidsky, v první řadě samozřejmě chceme, aby bylo jeho zdraví v pořádku," citoval server iSport.cz řeckého majitele pražského klubu Angelose Gulise.

Výsledky 18. kola druhé ligy:

FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)
Branky: 32. Vlkanova, 90.+2 Plašil - 71. Hašek. Rozhodčí: Ginzel - Koval, Kožár. ŽK: Sajčič (Č. Budějovice). Diváci: 1024.

MFK Vítkovice - Viktoria Žižkov 3:5 (2:2)
Branky: 9. Žondra, 33. Pašek, 88. Bzirský - 24. a 81. Kuchta, 50. a 74. z pen. Podrazký, 44. Batioja. Rozhodčí: Klíma - Pochylý, Podaný. ŽK: Urbančok, Mikula, Žondra (všichni Vítkovice). Diváci: 571. 

FK Ústí nad Labem - FK Pardubice 0:0
Rozhodčí: Lerch - Hrabovský, Petřík. ŽK: Martykán, Vaněk - Černý. Diváci: 638.

Olympia Praha - Třinec 0:0
Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Vlček. ŽK: Mulazimis, Rothe, Broukal, Giditz - Ilko, Joukl. Diváci: 235.

Příbram - Táborsko 3:1 (2:1)
Branky: 9. Grajciar, 26. Matoušek, 59. Fantiš - 38. Navrátil. Rozhodčí: Mikyska - Boček, Kubr. ŽK: Zápotočný, Průcha, Fantiš - Mršič, Navrátil, Nešický. Diváci: 1167.

Sokolov - Opava 0:3 (0:1)
Branky: 54. a 74. Kuzmanovič, 10. Jurečka. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hock. ŽK: Machek, Čihák - Puškáč, Jursa. Diváci: 780.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články