Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Opava a Příbram jsou k nezastavení. Vítkovice slaví důležitou výhru v boji o udržení

Vítězné série fotbalistů Opavy a Příbrami neskončily ani ve 20. kole druhé nejvyšší soutěže. Vedoucí Slezané doma nezaváhali se Znojmem, druzí Středočeši přestříleli Viktorii Žižkov. V očekávaném šlágru deklasoval čtvrtý Hradec Králové třetí Třinec 5:1. V Ústí nad Labem se naopak zrodilo překvapení - Arma totiž porazila České Budějovice 2:0.

Sport
zdroj: ČT4

Opavu poslal v prvním poločase do vedení třináctým gólem v sezoně Nemanja Kuzmanovič a po přestávce přidali před návštěvou 5 143 diváků další branky favorizovaného celku Dominik Simerský s Tomášem Smolou. Slezský FC vyhrál i čtvrtý jarní duel s čistým kontem a před Příbramí, která má dva zápasy k dobru, drží nadále náskok osmi bodů.

Středočeši ve 20. kole otočili bitvu se Žižkovem, jenž poslal do vedení David Štípek. Po dvou minutách však srovnal Roman Květ a ve druhém poločase otočili skóre Peter Grajciar s Janem Matouškem. Viktoria sice dokázala snížit, nicméně zkušený útočník Miroslav Slepička stanovil v závěru konečný výsledek 4:2.   

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Opava - Znojmo

Velmi důležité skalpy soupeřů si v záchranářském boji připsali fotbalisté Vítkovic a Frýdku-Místku, kteří shodně vyhráli 1:0 nad Varnsdorfem, respektive Táborskem. Nerozhodný výsledek naopak museli skousknout před vlastními příznivci hráči Olympie Praha (1:1 s Vlašimí, pozn. autora) a Sokolova (0:0 s Pardubicemi).   

Neúplná tabulka se proto ve spodních patrech zamotává. Poslední Frýdek-Místek ztrácí aktuálně dva body na patnácté Ústí nad Labem, tři body na čtrnácté Vítkovice a čtyři body na třináctý Varnsdorf. Vzhledem k množství odložených duelů, jejichž část se odehraje v polovině tohoto týdne, je sestupová otázka naprosto otevřená.

Ústí nad Labem zaskočilo České Budějovice

Ani jedno z mužstev nevstoupilo do soutěže po zimní pauze ideálně. O záchranu bojující Ústí získalo jeden bod. O postup usilující České Budějovice na premiérovou jarní "vlaštovku" čekaly a po závěrečném hvizdu se ono čekání znovu prodloužilo.

Severočeši se kromě kýženého zisku plného počtu bodů dočkali i prvního gólu ve druhé části aktuálního ročníku. A nutno podotknout, že stál za to. Daniel Richter si v 18. minutě zpracoval odražený míč na hranici pokutového území a střelou do pravého horního rohu překonal bezmocně plachtícího brankáře Staňka. Třiadvacetiletý středopolař mohl vzápětí přidat i druhý gól, ale tentokrát prostor mezi tyčemi minul. Dynamo kontrovalo individuálním průnikem a nepřesnou ranou Peška po diagonální přihrávce Kladrubského.

Ve druhé půli měl na kopačce změnu skóre domácí Pilík, nicméně ani nadvakrát nepřekonal z bezprostřední blízkosti Staňka. Podobně se vedlo také hostujícímu Táborskému a následně i Peškovi, jehož rána orazítkovala břevno.

I proto rozhodl o cenném vítězství Ústí nad Labem Michal Zeman, který v 64. minutě zužitkoval rohový kop Šnirce. "Kluci si to dneska zasloužili a věřím, že je to nakopne do dalších utkání a že se odrazíme výš. Je to sice jen první krok, ale důležitý," hodnotil kouč Aleš Křeček. "Je to zklamání. Soupeř byl produktivní, dal dva góly, a proto zaslouženě vyhrál. My jsme v obou poločasech neproměnili stoprocentní šance, což nás stálo lepší výsledek. Koncovka nás stále trápí," uvedl budějovický protějšek David Horejš.

Hradec Králové si smlsnul na Třinci 

"Votroci" se rychle ujali vedení zásluhou Jana Pázlera s Adamem Vlkanovou, kteří se trefili v rozmezí pěti minut. Před přestávkou sice snížil Václav Juřena, ale domácí znovu uklidnily dva slepené góly – v 64. minutě se z pokutového kopu prosadil opět Pázler a minutu na to Jiří Funda. V závěru ještě zpečetil výsledek Jiří Miker.

Pázler už nasázel během letošního ročníku 14 branek a vede tabulku kanonýrů před Nemanjou Kuzmanovičem z Opavy o jeden gól.

20. kolo druhé fotbalové ligy:

Opava - Znojmo 3:0 (1:0)
Branky: 25. Kuzmanovič, 70. Simerský, 76. Smola. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Hock. ŽK: Zapalač - Vašíček, Ambrozek. Diváci: 5143.

Příbram - Viktoria Žižkov 4:2 (1:1)
Branky: 26. Květ, 64. Grajciar, 70. Matoušek, 88. Slepička - 24. Štípek, 87. Musa. Rozhodčí: Proske - Melichar, Vít. ŽK: Pavlata, Kuchta (oba Žižkov). Diváci: 1187.

Ústí nad Labem - České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 18. Richter, 64. Zeman. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Anotníček. ŽK: Hašek, Čavoš, Táborský, Kladrubský (všichni Č. Budějovice). Diváci: 832.

Hradec Králové - Třinec 5:1 (2:1)
Branky: 12. a 64. z pen. Pázler, 17. Vlkanova, 65. Funda, 89. Miker - 40. Juřena. Rozhodčí: Houdek - Lakomý, Dohnálek. ŽK: Urma, Schwarz, Miker - Masař. Diváci: 1155.

Olympia Praha - Vlašim 1:1 (1:1)
Branky: 36. Katidis - 25. Hadaščok. Rozhodčí: Nenadál - Šimáček, Poživil. ŽK: Katidis, Verner, Vasiliu, Keita - Badocha, Vodháněl, Janda. Diváci: 625.

Frýdek-Místek - Táborsko 1:0 (0:0)
Branka: 87. Tandir. Rozhodčí: Julínek - Dresler, Batík. ŽK: Mravec, Krčula, Mozol - Musiol, Prošek. Diváci: 632.

MFK Vítkovice - FK Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 35. Žondra. Rozhodčí: Ginzel - Vodrážka, Novák. ŽK: Mikula, Dramé, Twardzik, Mišinský, Žondra, Chmiel - Kozma. Diváci: 439.

Baník Sokolov - FK Pardubice 0:0
Rozhodčí: Klíma - Ratajová, Kotalík. ŽK: Končal - Jeřábek, Kovář. Diváci: 630.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články