Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Trenér Enrique: Češi hned na úvod ukázali, že mohou porazit kohokoliv

Náročné utkání očekává kouč španělských fotbalistů Luis Enrique v pražském Edenu, kde se jeho svěřenci postaví ve druhém duelu skupiny A2 Ligy národů českému týmu. Reprezentace pod vedením Jaroslava Šilhavého hraje podle něj velmi odvážně a může porazit kohokoliv, což ukázala předchozím vítězstvím 2:1 nad Švýcarskem. Přímý přenos sledujte od 20:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko – Portugalsko

"Čekáme, že to bude hodně náročný zápas. Všechna mužstva na této elitní úrovni jsou velmi silná. Češi postoupili do skupiny A a hned na úvod ukázali, že mohou porazit kohokoliv. Ukázali to proti Švýcarsku, nad kterým zaslouženě zvítězili," řekl Enrique.

"Je to velice odvážný tým. Dokáže zaplnit prostory v útoku, dokáže skvěle bránit. Očekávám, že bude presovat jako proti Švýcarsku. Myslím, že to bude stejně těžké utkání jako ve čtvrtek proti Portugalsku. Na této úrovni není slabých soupeřů," doplnil dvaapadesátiletý trenér.

Náročný boj tuší i záložník Koke. "Vidíme, jak se Češi prezentují už od Eura. Švýcarsko je silný soupeř, takže to, že ho porazili, je varující. Pro růst českého týmu je taková výhra důležitá. Ovšem my se budeme chtít prosadit naším kombinačním fotbalem," podotkl Koke.

Český fotbal má rád i proto, že se v Atlétiku Madrid v minulosti potkal s bývalým reprezentantem Tomášem Ujfalušim. "Dokonce jsme spolu nedávno mluvili. Ptal jsem se ho, jestli půjde na zápas. Vzpomínám na něj moc rád. Byl jsem tehdy ještě hodně mladý. On byl super chlap, o mladé hráče se vždy dobře staral," zakončil Koke.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články