Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Trenér Šilhavý: Španělé jedou jako dobře namazaný stroj, ale nesmíme se bát

Pokud chtějí čeští fotbalisté v nedělním utkání skupiny A2 Ligy národů proti gigantovi ze Španělska uspět a bodovat, nemohou podle trenéra Jaroslava Šilhavého vstoupit do zápasu se strachem a musí předvést výkon na hranici možností. Reprezentační kouč považuje celek z Pyrenejského poloostrova za jeden z nejlepších týmů na světě, který může jeho svěřencům odhalit, v čem mají rezervy. Přímý přenos sledujte od 20:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Soupeř má obrovskou kvalitu, přesto budu na kluky při přípravě apelovat, aby se nebáli. Kdybychom se báli, je to špatné, strach je špatná emoce. Španěly považuji za jeden z nejlepších týmů na světě. Doplnili ho navíc kvalitními mladými hráči, jedou jak dobře namazaný stroj," řekl Šilhavý.

Češi prohráli v samostatné historii v pěti duelech se Španělskem čtyřikrát a jednou remizovali. "Je to prostě silné mužstvo. Určitě do zápasu nepůjdeme s tím, že stačí prohrát o málo nebo remizovat. Půjdeme do toho s tím, že chceme předvést výkon na hranici možností, což poslední utkání děláme. Uvidíme, na co to bude stačit," poznamenal Šilhavý.

Španělé jsou trojnásobnými mistry Evropy a také světovými šampiony z roku 2010. Na loňském Euru došli do semifinále. "Kluci berou takové zápasy jako svátek. Soupeř je hodně silný, ale s těmito silnými týmy určitě porostou. Konfrontace s nimi jim ukáže, kde třeba ještě pokulháváme," upozornil Šilhavý.

Češi vstoupili do skupiny čtvrteční výhrou 2:1 nad Švýcarskem. "Samozřejmě jsem rád, že nálada v kabině je po vítězství dobrá. Nicméně ta radost nemůže trvat dlouho, utkání jdou v rychlém sledu za sebou, na regeneraci je málo času." 

Zkušený stratég plánuje několik změn v zahajovací jedenáctce. "Změna v sestavě bude vynucená s ohledem na to, že Láďa Krejčí musel mužstvo opustit. Předpokládám, že ještě jedna nebo dvě další změny tam budou," doplnil kouč, jehož svěřence ještě v rámci červnového srazu čekají v příštím týdnu zápasy v Portugalsku a ve Španělsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články