Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tottenham i potřetí vyhrál 1:0, "Citizens" zostudili Arsenal a Liverpool remizoval s Chelsea

Třetí utkání, třetí vítězství 1:0. Fotbalisté Tottenhamu udolali ve 3. kole anglické ligy Watford a posunuli se na první místo. Domácí příznivce potěšili i obhájci titulu z Manchesteru City, tápající Arsenal totiž deklasovali 5:0 a poslali ho na úplné dno v tabulce. Jeho městský rival United zdolal Wolverhampton 1:0. V očekávaném šlágru remizoval Liverpool s Chelsea 1:1, přestože hrál poločas v početní výhodě. 

Son Hung-min z Tottenhamu oslavuje gól
zdroj: REUTERS

Jedinou branku Tottenhamu v utkání s Watfordem vstřelil v 42. minutě Son Hung-min. Jeho centr z přímého kopu zaskočil brankáře Bachmanna a skončil v síti, aniž by někdo míč tečoval. Korejský útočník rozhodl i úvodní ligový zápas s mistrovským Manchesterem City.

Poprvé v ligové sezoně nastoupil od začátku i kapitán Kane, který byl v posledních týdnech spojován s přestupem právě do City.

Wolves proti United začali aktivně, ale Davida de Geu překonat nedokázali. I ve druhém poločase se do lepších příležitostí dostávali, ale jejich špatnou produktivitu v 80. minutě potrestal Mason Greenwood, který střelou z pravého křídla překonal Josého Sá. Manchester po druhé výhře a předchozí remíze ztrácí na Tottenham dva body.

"Mason je jedinečný, obrovský talent. Trefuje se pravačkou, levačkou, je mu to fuk," pochválil trenér "Rudých ďáblů" Ole Gunnar Solskjaer devatenáctiletého Greenwooda. "Někdy prostě musíte mít štěstí a my jsme si ho dnes vybrali," dodal norský kouč.

V dalším nedělním duelu ukončilo Burnley remízou s Leedsem sérii pěti porážek na domácím stadionu. Svěřenci Seana Dyche vedli po gólu Wooda, ale Leeds dokázal zásluhou Bamforda srovnat. Český reprezentant Matěj Vydra nastoupil v 77. minutě, k udržení nejtěsnějšího vedení ale Burnley nepomohl.

Řízená demolice Arsenalu na Etihad Stadium

Favorizovaní "Citizens" si už v úvodních 12 minutách vypracovali dvoubrankové vedení po trefách Gündogana a Torrese. Trápení Arsenalu ve 35. minutě ještě prohloubil Xhaka, který byl vyloučen za skluz na Cancela. Krátce před pauzou zvýšil Jesus po akci rekordní letní posily Grealishe. Domácím na tři góly stačily tři střely na branku.

Obhájci titulu dominovali i po změně stran. V 53. minutě se prosadil Rodri a v 84. minutě uzavřel skóre druhým zásahem Torres. Odevzdané hosty ještě několikrát podržel brankář Leno. Manchesterské mužstvo v Premier League podruhé za sebou zvítězilo 5:0 a proti Arsenalu protáhlo sérii bez ligové porážky na 12 utkání.

West Ham si v prvním poločase vytvořil velký tlak a ve 39. minutě otevřel skóre Fornals. V 58. minutě odpověděl Gallagher, ale Antonio, který připravil první gól, za deset minut vrátil domácím vedení. Hráči Crystal Palace chvíli nato zásluhou Gallaghera i podruhé ztrátu dotáhli. Na premiérovou výhru v sezoně pod trenérem Vieirou však dál čekají.

West Ham koupil z Chelsea za 25 milionů liber Zoumu:

Šestadvacetiletý stoper podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu. "Už jsem ho docela dlouho sledoval a hodně nám záleželo na tom, aby tenhle přestup vyšel. Byl vždy naší první volbou a jsem moc šťastný, že je naším hráčem," uvedl trenér West Hamu David Moyes.

Chelsea na stadionu Anfield poslal do vedení ve 22. minutě Havertz. V závěru první půle však hostující James po závaru v šestnáctce podle rozhodčího Taylora a VAR zahrál rukou, dostal červenou kartu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Salah. Egyptský útočník zaznamenal 99. branku v Premier League.

Liverpool měl ve druhém poločase drtivý tlak, ale výtečného brankáře Mendyho už podruhé nepřekonal. Obě mužstva poprvé v sezoně ztratila body a inkasovala.

Everton pod Benítezem pokračuje ve slibném startu

Everton s novým koučem Benítezem zvítězil v Brightonu 2:0, udržel neporazitelnost a se sedmi body je po sobotním programu mezi kvarteten nejlepších týmů v tabulce. Nováček Norwich doma podlehl 1:2 Leicesteru a je bez bodu předposlední.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Manchester City - Arsenal 5:0 (12. a 84. Torres, 7. Gündogan, 43. Jesus, 53. Rodri), Aston Villa - Brentford 1:1 (13. Buendía - 7. Toney), Brighton - Everton 0:2 (41. Gray, 58. Calvert-Lewin z pen.), Newcastle - Southampton 2:2 (55. Wilson, 90. Saint-Maximin - 74. Elyounoussi, 90.+6 Ward-Prowse z pen.), Norwich - Leicester 1:2 (44. Pukki z pen. - 8. Vardy, 76. Albrighton), West Ham United - Crystal Palace 2:2 (39. Fornals, 68. Antonio - 58. a 70. Gallagher), Liverpool - Chelsea 1:1 (45.+5 Salah z pen. - 22. Havertz), Burnley - Leeds 1:1 (61. Wood – 86. Bamford), Tottenham - Watford 1:0 (42. Son Hung-min), Wolverhampton - Manchester United 0:1 (80. M. Greenwood).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články