Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Infantinovo naléhání nic nezměnilo. Premier League neuvolní hráče do rizikových zemí

Naléhání předsedy Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianniho Infantina postoj klubů z Premier League neobměkčilo. Anglická mužstva nepustí hráče do zemí, které jsou v Británii kvůli koronaviru na červeném seznamu. Toto rozhodnutí se týká téměř 60 fotbalistů z 19 týmů. Obdobně se k uvolňování hráčů do rizikových zemí staví i další soutěže, vedení španělské La Ligy se kvůli tomu dokonce odvolalo ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu.

Mohamed Salah z Liverpoolu oslavuje gól v Premier League
zdroj: AP autor: Rui Vieira, RV

Infantino v týdnu písemně požádal britského premiéra Borise Johnsona, aby udělil výjimku fotbalistům cestujícím do zemí na takzvaném červeném seznamu. Podle současných pravidel by po návratu museli do povinné karantény. Jeho snaha ale neměla kýžený efekt.

Brazilský trenér Tite už na toto rozhodnutí zareagoval tím, že povolal dalších devět fotbalistů. Většina z nich působí v domácí soutěži, ale je mezi nimi i například záložník Realu Madrid Vinícius Júnior. Vedení španělské ligy se přitom odvolalo k CAS kvůli tomu, že FIFA prodloužila hráčům, kteří nebyli uvolněni navzdory nominaci, zákaz startu ze dvou na jedenáct dnů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články