Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Syn zahynulého majitele Leicesteru chce pokračovat v otcových plánech

Zatímco v Bangkoku probíhá budhistický pohřeb thajského miliardáře Vičaje Srivadtanaprapchy, který začal o uplynulém víkendu a trvat má sedm dnů, zdá se, že nic podstatného se na fungování fotbalového klubu Leicester City nezmění. Povinnosti majitele klubu, který tragicky zahynul, když jeho vrtulník havaroval krátce po startu ze stadionu Leicesteru, totiž převezme jeho syn.

Vičaj Ajawatt Srivadtanaprapcha, syn zemřelého miliardáře, známý pod přezdívkou Top – řekl, že se pokusí pokračovat v naplňování otcových snů s anglickým klubem. Takže možný prodej Leicesteru nyní není na programu dne. 

Srivadtanaprapcha, jemuž patřil thajský řetězec duty free obchodů King Power, zemřel společně s dalšími čtyřmi lidmi na palubě vrtulníku podle posledních výsledků vyšetřování tragické nehody kvůli poruše vrtule na zadní části stroje. Ten se poté stal neovladatelným.  

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči Leicesteru odletěli do Thajska na pohřeb majitele klubu

Klub také v úterý oznámil, že nadace LCFC Foxes Foundation byla přejmenována na Nadaci Vičaje Srivadtanaprapchy. Ta od svého založení v roce 2011 vynesla téměř 2 miliony liber a pomohla financovat obnovu dětského ambulantního oddělení Leicester Royal Infirmary a vybavení pro jednotku intenzivní péče pro děti. 

Populární Srivadtanaprapcha sám dal přes 4 miliony liber univerzitám, nemocnicím a charitě. Nyní také ve prospěch nadace proběhne internetová dražba předmětů, které darují fotbalisté klubu a budou mezi nimi například rukavice brankáře Kaspera Schmeichela.

Osud Leicesteru byl tématem nového dílu Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
, dailymail.co.uk, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články