Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Leicesteru odletěli do Thajska na pohřeb zesnulého klubového bosse

Hráči anglického Leicesteru se společně s realizačním týmem klubu zúčastnili v Thajsku pohřbu tragicky zesnulého majitele Vičaje Srivadtanaprapchy, který zahynul minulý týden při havárii vrtulníku. Hráče na obřad v bangkockém chrámu vedl trenér Claude Puel, dorazily i hráčské opory, jako reprezentační útočník Jamie Vardy, obránce Harry Maguier, brankář Kasper Schmeichel a kapitán Wes Morgan.

Fanoušci Leicesteru s transparentem bosse
zdroj: Reuters autor: DARREN STAPLES

Hráči Leicesteru odcestovali do Thajska bezprostředně po sobotním ligovém utkání na hřišti Cardiffu. V emotivním prvním duelu po Srivadtanaprapchově úmrtí vyhráli 1:0 díky brance Demaraie Graye, jenž je jedním z mála členů týmu, kteří zůstali v Anglii.

Pohřební obřad thajského miliardáře začal v sobotu a bude pokračovat ještě příští týden. Fotbalisté Leicesteru se v neděli zúčastnili buddhistických modliteb a budou na nich i v pondělí před odletem zpět do Británie. Další zápas hrají v sobotu proti Burnley.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči Leicesteru odletěli do Thajska na pohřeb majitele klubu

Srivadtanaprapcha byl majitelem klubu Leicester City od roku 2010 a s mnoha svými hráči měl víc než jen profesionální vztah. Například nezbedný útočník Vardy o něm mluvil jako o členu rodiny.

Leicester ohromil v roce 2016 fotbalový svět. Srivadtanaprapchův klub vyhrál Premier League, když na začátku sezony na něj sázkové kanceláře vypisovaly kurz 5000:1. Srivadtanaprapcha také šéfoval thajskému řetězci duty free obchodů King Power. Miliardář zahynul společně s dalšími čtyřmi lidmi v sobotu na palubě vrtulníku, který se zřítil na parkoviště u stadionu Leicesteru krátce poté, co po ligovém utkání proti West Hamu odstartoval ze středového kruhu hřiště. Příčina nehody se stále vyšetřuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články