Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Super krok dopředu, říká nová hráčka AS Řím Lukášová. Takové přestupy potřebujeme, kvituje reprezentační trenér

Na začátku července se uskutečnil očekávaný velký přestup brankářky Olivie Lukášové do AS Řím. Námluvy italského mistra probíhaly už od minulého roku. Třiadvacetiletá reprezentační gólmanka piluje italštinu a dobře si uvědomuje, do jak kvalitní soutěže po šesti letech strávených ve Slavii míří. České fotbalistky se chystají na pokračování Ligy národů, která je zároveň kvalifikací na mistrovství Evropy. V Chomutově hrají s nejatraktivnějším možným soupeřem, čekají je mistryně světa Španělky. Přímý přenos nabízí od 17:50 ČT sport a ČT sport Plus.

Olivie Lukášová v dresu české reprezentace
zdroj: Reuters/USA Today Sports autor: Orlando Ramirez

"Zájem byl už minulý rok, definitivní rozhodnutí padlo nedávno," přiblížila Lukášová.

S římským klubem podepsala smlouvu na tři roky. "Nabídkou jsem se zaobírala, bylo to pro mě hodně zajímavé. Vím, jakou sílu AS mám. Věděla jsem, že tam chci jít," dodala gólmanka, která se Slavií slavila tři mistrovské tituly i tři poháry.

"Zázemí je krásné, je to super krok dopředu. O pozici se poperu, nebude to nic jednoduchého, ale jdu tam s tím, že na sobě budu pracovat," pronesla skromně i sebejistě Lukášová.

O tom, jakou pozici bude v klubu mít, konkrétně mluvit nechtěla. "Vím, jaké plány se mnou mají, a vím, s čím tam jdu já," poznamenala nicméně.

Lukášová se blýskla v dresu Slavie i v Lize mistryň, v níž předloni vychytala hráčky Wolfsburgu a letos v únoru pomohla k senzační remíze (2:2) s nejúspěšnějším týmem soutěže Lyonem. V domácí anketě Fotbalistka roku skončila druhá za Klárou Cahynovou ze Sevilly. Na první zahraniční angažmá odchází Lukášová jako dvacetinásobná reprezentantka.

Neskrývá své fotbalové přednosti. "Je to moje hra nohou. A také vzdušné souboje, sbírání vysokých míčů," vyzdvihla, proč si ji také vybral italský celek.

I pro reprezentačního trenéra Karla Radu je přestup dobrou zprávou. "Naše liga není tak vyrovnaná, není to, co bychom potřebovali pro mezinárodní zkušenost. Potřebujeme, aby hráčky byly v těžkých soutěžích, abychom z toho všichni těžili," zdůraznil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články