Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Silver 2024

Fotbalistky se z dvojitého belgického direktu nevzpamatovaly, porážku mírnila z penalty Dubcová

České fotbalistky ve třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy prohrály 1:2 s Belgií. Jediný gól domácích vstřelila v pražském Edenu z penalty Kamila Dubcová. Tým trenéra Karla Rady zůstává ve druhé skupině poslední bez bodového zisku. Ženská reprezentace dosud na žádném vrcholném turnaji nestartovala.

Předešlé dva zápasy se silnými týmy Dánska a Španělska sice Češky odehrály se ctí, přesto v obou duelech prohrály.

V Edenu je čekal papírově přijatelnější soupeř, který v úvodních zápasech také nebodoval. Belgičanky udeřily dvěma slepenými góly ve 12. a 14. minutě, což byla klíčová pasáž utkání.

Druhý poločas se domácím vydařil lépe, oživení přinesly střídající hráčky. Dědinová trefila břevno, po faulu na Růžičkovou proměnila penaltu Dubcová z AC Milán.

Češky v nastavení vyvinuly velký tlak, vyrovnání se však nedočkaly, přestože na rohové kopy zvítězily 12:0.

"Začátek nám nevyšel, bohužel jsme dostaly dva góly. Pak už jsme to doháněly a nedotáhly do konce. Chyběl nám ještě alespoň jeden gól. Je škoda, že jsme proti asi nejlehčímu soupeři ve skupině neuhrály nějaký bod," řekla Dubcová webu FAČR.

"Chybami jsme pomohli soupeři, aby nám v rychlém sledu vstřelil dvě branky. Chyběla nám větší kvalita ve finální fázi. Nakoply nás střídající holky. Musím tým pochválit, že po kontaktním gólu jsme si vytvořili velký tlak," řekl trenér Rada.

Odveta v Belgii se hraje v úterý. "Ve skupině jsme poslední, takže do Belgie pojedeme s tím, že se musíme porvat o výhru, abychom tři body tentokrát získali my," dodal.

Na turnaj, který uspořádá příští rok Švýcarsko, projdou přímo první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Týmy na třetích a čtvrtých místech mají jistotu baráže.

Česko – Belgie 1:2 (0:2)

Branky: 86. Dubcová z pen. – 12. Wullaertová, 14. De Caignyová. Rozhodčí: Gasperottiová (It.). Diváci: 5892.

Sestava Česka: Votíková – Šlajsová, Bertholdová, Dědinová, Bartoňová (57. Pěčková) – Krejčiříková (57. Svitková), Dubcová, Cahynová (80. Kotrčová), Khýrová (74. Černá) – Szewieczková (75. K. Růžičková), Stašková. Trenér: K. Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články