Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sparta vstupuje do víkendu na vítězné vlně, Plzeň se potřebuje zvednout

Praha - Dvacáté ligové kolo udělá tečku za druhou třetinou sezony a dvě nejlepší mužstva tabulky by do něho snad nemohla vstupovat s odlišnějšími pocity. Sparta je v excelentní formě, pětkrát v řadě vyhrála (naposledy právě nad druhou Plzní) a čeká ji schůdný soupeř - dvanáctá Příbram. Plzeňská Viktorie se naproti tomu musí oklepat jak z porážky se Spartou, tak z debaklu s Lyonem 1:4 v Evropské lize. Jejím soupeřem bude osmé Slovácko. Přímý přenos utkání Příbram - Sparta sledujte od 19:45 na ČT sport a našem webu.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Spartě se historicky v Příbrami příliš nedaří, když z posledních dvanácti utkání vyhrála na stadionu u Litavky pouze třikrát. "Každý soupeř, každý stadion má svá specifika a my historii vzájemných zápasů známe. Jedeme tam povzbuzeni dobrým vstupem do jara a výhrou nad Plzní, ale i s vědomím, že Příbram hraje o záchranu a zejména doma umí sebrat body favoritům," podotkl nicméně trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Letenští ale věří, že i tak udělají další krok k titulu. Nic než šestou ligovou výhru po sobě neberou. "Myslím, že máme formu a nastolili jsme trend, kterým jedeme. Když budeme hrát to, co chceme, tak bychom to v Příbrami měli zvládnout," řekl bek Pavel Kadeřábek. Spartě bude chybět náhradní útočník Roman Bednář, který si proti Plzni poranil koleno.

Příbramský dres obléká šestice bývalých sparťanů, nastoupit ale nemůže potrestaný Slepička a po dohodě klubů ani Zeman, který ve středočeském celku hostuje právě z Letné. Pro domácí by byl v boji o záchranu každý bod s lídrem tabulky úspěchem. "Viděl jsem všechny tři jarní zápasy Sparty a potvrzuje, že je nyní nejlepším českým klubem. Ale my půjdeme do zápasu s tím, že chceme bodovat a předvést dobrý výkon. Že máme šanci, nám potvrdilo i minulé kolo, kdy papírově slabší celky vyhrály nad silnějšími," řekl kouč Petr Čuhel.

Plzeň nastoupí po dvou porážkách se Slováckem

Den po Spartě se představí mistrovská Plzeň a bude chtít dát zapomenout na nevydařených pět dní, během nichž se jí výrazně vzdálil titul i postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Slovácko by mohlo být ideálním soupeřem, Viktorii totiž už jedenáctkrát za sebou neporazilo.

"Máme dvě porážky za sebou, což je špatné. Slovácko musíme doma porazit, jestli nechceme, aby naše ztráta na Spartu ještě narostla. Lyon samozřejmě nemůžeme úplně zahodit za hlavu, protože jsme dělali hrozné chyby, ale jsme profesionálové a popereme se s tím, abychom byli na Slovácko připraveni," řekl trenér Dušan Uhrin.

Utkání Lyon - Plzeň
zdroj: AP autor: Laurent Cipriani

Slovácko věří, že by mohlo navázat na remízu 1:1 z Plzně z minulé sezony. Výhodou by pro něj mohlo být i to, že Západočechům bude chybět potrestaný Tomáš Hořava. "Pamatuji si na to remízové utkání moc dobře. Hráli jsme tam velmi disciplinovaně a dokonce jsme za stavu 1:1 nastřelili tyčku. I Pavel Vrba to tehdy komentoval slovy, že jsme zaslouženě remizovali. Byl bych rád, kdybychom si ten remízový zápas připomněli," uvedl kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Poslední Bohemians 1905 se po trenérské změně představí v premiéře s novým koučem Luďkem Klusáčkem proti Liberci a nad účastníkem jarních bojů Evropské ligy potřebují vyhrát, aby stáhli ztrátu na nesestupové příčky. Důležitý záchranářský souboj se odehraje v Brně, kde čtrnáctá Zbrojovka přivítá patnáctou Ostravu. Jablonec bude hrát s Olomoucí možná i o setrvání trenéra Romana Skuhravého.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články