Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Uhrin po debaklu: Byly tam lehkovážnost a naivita

Lyon – Krutá porážka, scházelo více štěstí – takový byl podle útočníka Stanislava Tecla včerejší zápas Plzně v Lyonu. I přes prohru 1:4 je trenér Dušan Uhrin přesvědčen, že francouzský tým byl snazším soupeřem než Šachtar Doněck. Rozdíl byl podle něj ve výkonu Plzně, která se dopouštěla zbytečných chyb.

Dušan Uhrin ml.
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Myslím, že ten výsledek je pro nás trošku krutý, nebylo to na 1:4. Za první poločas jsme si zasloužili podle mého lepší výsledek. Na Šachtaru jsme si asi vybrali hodně štěstí, teď nám naopak chybělo," řekl Tecl.

Smůlu si podle něj tým vybral především při brzkém vyrovnání soupeře po rohovém kopu. "Brzy jsme vedli, ale také jsme je brzy nechali srovnat nešťastným gólem. Takové štěstí jako oni při tomto gólu Fofany jsme my neměli," litoval.

Tecl si podobně jako trenér Uhrin myslí, že Lyon neměl větší kvalitu než Šachtar Doněck, který Plzeň vyřadil. Rozdíl byl však v týmovém pojetí. "Šachtar má lepší a kvalitnější kádr než Lyon. Ale ten hrál týmově. Šachtar netahal za jeden provaz jako Francouzi. To byl hlavní rozdíl," mínil Tecl.

Zbytečně otevřená hra

"Doněck byl lepší tým než Lyon. My jsme ale udělali hrozné individuální chyby. Kvůli tomu jsme si lepší výsledek nezasloužili. Dostat čtyři góly a všechny zbytečně, to je lehkovážnost," kritizoval trenér Uhrin po zápase.

Uhrin nechápal, proč jeho svěřenci tak otevírali hru a dávali soupeři prostor pro smrtící brejky. "Zbytečně jsme začali otvírat hru, přitom jsme věděli, že Lyon je pohyblivější než my. Hlavně na krajích jsme dělali veliké chyby. Byly tam lehkovážnost a naivita," řekl Uhrin.

Změny v sestavě kvůli nabitému programu

Do utkání překvapivě nasadil na pravý kraj obrany Romana Hubníka a na levou zálohu Jana Kovaříka. "Máme nabitý program, tak jsem se rozhodl udělat změny. Oba jsou to hráči, kteří patřili do sestavy, takže nic bych v tom nehledal. Hodnotit jen je bych však nechtěl, protože prohrálo celé mužstvo. Prohráli jsme 1:4, takže nejsem spokojen s ničím," řekl.

Václav Procházka: "Asi jsme se nechali hrou strhnout. Jinak si to neumím vysvětlit. Jiné zápasy jsme dokázali odehrát takticky dobře. Nehráli jsme tak naivně a čekali jsme na další šance… Proti Lyonu jsme to ale zbytečně otevřeli, soupeř nás dobře prokombinoval a skoro všechny šance využil. Nešli jsme štěstí naproti jako v Doněcku. Měli jsme to odehrát jinak."

Po vydařeném vstupu do plzeňského angažmá nyní prožívá nástupce Pavla Vrby těžší období, prohra s Lyonem přišla těsně po porážce se Spartou v důležitém ligovém utkání. "Prohráli jsme dvakrát za sebou, je to špatné. Ale máme brzo další zápas, který musíme vyhrát. Jsme profesionálové a popereme se s tím," věří Uhrin.

Šance deset procent

Plzeňští se shodují, že naděje na postup je teď velmi malá. "Musíme dát tři branky. Je to špatné, máme tak desetiprocentní šanci," odhadoval Uhrin. "Naděje do odvety jsou hodně mizivé. Je to škoda, protože jsme měli na lepší výsledek," uvedl Václav Procházka. "Šance na postup jsou teď minimální. Bude to hodně těžké, zvláště po jejich výkonu, kdy hráli velice dobře. Ale pokusíme se o to poprat a alespoň doma vyhrát," dodal Tecl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články