Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Stanciu se blýskl při premiéře asistencemi a břevnem, Sparta v přípravě zdolala Vltavín

Poprvé naskočil v dresu Sparty do přípravného zápasu a hned naznačil, jak přínosný by v jarní části sezony mohl pro Pražany být. Nejdražší posila české ligy Nicolae Stanicu měl při premiéře prsty ve všech vstřelených brankách svého týmu, který vyhrál 3:0 nad třetiligovým Vltavínem. Po jeho asistencích dvakrát skóroval Tal Ben Chaim.

Sparťan Nicolae Stanciu v utkání proti Vltavínu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Sparta se v prvním poločase příliš neprosazovala, do druhé půle pak nastoupila se změnami včetně nové posily Stancia. Z postu ofenzivního záložníka hned začal ukazovat, proč za něj Sparta zaplatila přes sto milionů korun a počítá s ním jako s nástupcem Tomáše Rosického.

"Radši bych měl Rosického, ale ten už skončil," řekl s úsměvem trenér Sparty Andrea Stramaccioni. "Stancia jsme chtěli už v létě a může týmu pomoci kreativitou a kvalitou ve středu zálohy, která nám bez Rosického chyběla. A jsem rád, že jeho hra se líbila i fanouškům," poukázal na nezvykle vysokou návštěvu na Strahově.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanciu se podílel na všech gólech Sparty

Hned v jedné z prvních akcí Stanciu trefil břevno. Následně se dostal do další dobré šance a v 54. minutě hezkým pasem za obranu na nabíhajícího Zahustela založil akci, po které dal Šural úvodní gól. Stanciu byl nadále aktivní a v závěru dvakrát poslal do ideální pozice Ben Chaima, který zachoval klid a obstřelil brankáře.

"Je potřeba říct, že tohle byl můj první zápas v přípravě, protože v Anderlechtu jsem kvůli čekání na přestup nehrál. Mám na čem pracovat, ale ještě je dost času," uvedl Stanciu. "V poločase jsme se bavili s Šuralem a viděli jste, že by nám to mělo fungovat," dodal.

Sparta vyhrála i třetí přípravné utkání a ve všech se trefil Ben Chaim, který má v zimě na kontě už pět gólů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články