Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Slavia a Sparta budou úzce spolupracovat v projektu regionálních akademií

Český fotbal se snaží sjednotit podmínky a systém výchovy mladých hráčů. Pražské kluby Sparta a Slavia se proto připojily k projektu regionálních akademií spadajících pod Fotbalovou asociaci ČR.

Mladé talenty, naděje fotbalového národa
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

V Česku momentálně funguje osm regionálních akademií v osmi krajích a s nimi nyní začínají spolupracovat Sparta se Slavií. Budou si mezi sebou vyměňovat nejnovější poznatky, účastnit se společných seminářů a dojde i na praktickou spolupráci.

"Máme zhruba dvakrát až čtyřikrát do roka velké workshopy, kde se sjedou všichni trenéři z akademií plus krajští trenéři, plus už tam byly s námi Sparta a Slavia. Sdílíme všechna možná data, fyzioterapeuti zvlášť, kondiční trenéři zvlášť, trenéři brankářů zvlášť, manažeři zvlášť," řekl patron projektu regionálních akademií FAČR Karel Poborský.

"Já a trenéři Tonda Barák a Jirka Vorlický máme na starosti i praktický trénink. Oni vedou metodiku, já absolvuji všechny tréninky. Dávám klukům zpětnou vazbu. Tak to bude i se Spartou a Slavií. Sportovní koncepci si oba kluby podrží svou, ale budou probíhat návštěvní dny jak od nich k nám, tak my k nim," nastínil bývalý reprezentační záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražská "S" se spojila v mládežnickém projektu FAČR

Slavia i Sparta věří, že se díky projektu začne dařit vychovávat kvalitní hráče, kteří budou konkurenceschopní pro evropský fotbal. "I jako trenér dospělých jsem byl vždy v přímém kontaktu s mládežnickým fotbalem. Uvědomoval jsem si, co všechno musíme dělat pro to, abychom byli konkurenceschopní. A toto je správná cesta," uvedl ředitel úseku mládeže Sparty Jaroslav Hřebík.

"Je to všechno v rámci organizace FAČR. My už se dnes aktivně účastníme seminářů, teambuildingů, které svaz pořádá. Jsme dohodnutí, že se i my zapojíme do přednášek, prezentací. Patří do toho nejen myšlenky, ale i personální aktivita. Ať to jsou trenéři, nebo hráči, kteří se můžou zúčastnit nějakých akcí," dodal šéftrenér slávistické mládeže Jiří Plíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články