Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Španělsko kvůli nákaze kapitána povolalo dalších šest hráčů. Kádr dostane vakcíny

Španělský tým před pondělním prvním zápasem na Euru zastihly problémy. Koronavirem se nakazil kapitán Sergio Busquets, který tak musí zůstat v izolaci. Zbytek týmu za neustálého testování pokračuje v přípravě. Pro jistotu Španělé vytvořili hned pětičlenný tým náhradníků, kteří se připravují zvlášť. Jsou jimi: Rodrigo Moreno (z Leedsu), Pablo Fornals (West Ham), Carlos Soler (Valencie), Brais Méndez (Celta Vigo) a Raúl Albiol (Villarreal), navíc k nim dnes přibyl brankář Kepa Arrizabalaga z Chelsea. Hráči budou ve středu přednostně očkováni, přestože ve Španělsku se na jejich věkovou kategorii ještě nedostalo. 

Budou se připravovat v paralelní bublině. Je to opatření proti možným důsledkům, které by mohly vyplynout z pozitivního testu Sergia Busquetse," uvedl svaz v prohlášení.

Kvůli riziku nákazy koronavirem budou členové národního mužstva ve středu očkováni. "Děláme výjimku, protože nás reprezentují na vrcholovém turnaji," uvedl ministr sportu José Manuel Rodríguez. Vzhledem ke svému věku ještě fotbalisté nárok na vakcínu nemají, ve Španělsku se nyní soustředí na očkování lidí starších 50 let, v některých regionech na kategorii 40+.

Kapitán výběru Luise Enriqueho v pátek odehrál více než hodinu v přípravném utkání s obhájci titulu Portugalci při bezbrankové remíze v Madridu. V izolaci je od neděle a může v ní strávit až deset dnů. Další duel Španělé odehrají 19. června s Polskem a skupinu E v Seville uzavřou o čtyři dny později proti Slovensku.

Preview favoritů řešil Fotbal fokus podcast, který naleznete i na podcastových aplikacích jako Spotify apod.

Poláci se budou muset obejít bez útočníka Milika

Útočník polského výběru Arkadiusz Milik kvůli zranění kolena nebude moci nastoupit na Euru. Hráč Marseille se zranil 23. května v utkání proti Métám a nepodařilo se mu koleno vyléčit. Odjel sice na přípravný kemp, ale nemůže podstupovat plnou zátěž. V nominaci nebude nahrazen.

Nizozemští fotbalisté přišli pár dnů před startem Eura o záložníka Donnyho van de Beeka. Čtyřiadvacetiletý hráč Manchesteru United má zdravotní problémy, kouč Frank de Boer nebude povolávat náhradníka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články