Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zmar Liberce pokračuje, Slovan prohrál doma se Zlínem a znovu neskóroval

Ani konec trenéra Pavla Hoftycha fotbalisty Liberce neprobudil. Slovan pokračuje v tragickém startu do sezony, na středeční senzační vyřazení v poháru od třetiligových Zbuzan navázal další domácí porážkou. V 6. kole první ligy podlehli Severočeši Zlínu 0:1, rozhodující branku vstřelil v 82. minutě střídající David Tkáč. Domácí navíc dohrávali od 69. minuty bez vyloučeného Martina Koscelníka.

Zklamaný Filip Havelka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Na Liberci bylo vidět, že má tu nešťastnou sérii. Ve druhé půli to tak bylo o gólu a nakonec jsme v tomhle byli šťastnější my. Jsem rád, že to tam Tkáčovi spadlo. Za tu práci, kterou odvádí, si to zaslouží. Vezeme si tři body, takže plán se povedl," řekl zlínský trenér Jan Jelínek, který je oficiálně veden jako asistent.

"Moc nás mrzí, že jsme utkání prohráli. Byli jsme odhodlaní získat tři body, ale to se nám nepovedlo, takže převládá zklamání," uvedl Miroslav Holeňák, který po Hoftychově konci dočasně vede Liberec.

Oba týmy zahájily utkání opatrně a o jeden z mála vzruchů se postaral v prvním poločase pád Rabušice v pokutovém území, rozhodčí Černý však v 18. minutě k nespokojenosti domácích hráčů penaltu nenařídil.

Na druhé straně se o chvíli později odhodlal ke střele z větší vzdálenosti Poznar, jeho slabý pokus však letěl mimo. V závěru první půle neuspěl ani jeho spoluhráč Dramé, kterého v nadějné šanci zablokoval Fukala.

Severočeši se po přestávce vrhli do útoku a hned po přestávce byli blízko vedení. Odvrácený centr z pravé strany mohl nejprve usměrnit do odkryté zlínské branky Havelka, jenže těsně přestřelil.

Při průniku o chvíli později vychytal pronikajícího Faška gólman Rakovan. Krátce před hodinou hry neuspěl znovu ani Havelka, jehož lob skončil na břevně.

Snahu Liberce za první výhrou v sezoně výrazně přibrzdila 69. minuta, kdy sudí Černý vyloučil po zhlédnutí videa k údivu domácích hráčů Koscelníka, který šlápl na ležícího protihráče.

"Po zhlédnutí videozáznamů jsem vyhodnotil, že se jednalo o surovou hru. Kopnutí, šlápnutí na soupeře v nepřerušené hře v souboji o míč nepřiměřenou silou. Z toho důvodu jsem udělil červenou kartu," vysvětlil Černý.

"Když už to vypadalo, že se nadechujeme, a přišla z naší strany nějaká střela, byli jsme oslabeni. To už jsme pak neubránili a udělali vzápětí chybu, po které nám dal soupeř rozhodující gól," přidal se Holeňák.

Oslabený Slovan nakonec neudržel ani bod za remízu, neboť si osm minut před koncem naskočil na centr Reitera střídající Tkáč a zajistil hostům těsné vítězství.

Pro devatenáctiletého hráče, který byl na hřišti sotva tři minuty, šlo o první ligovou branku v kariéře. "Ševci" zvítězili v Liberci po sedmi ligových utkáních a poprvé od září 2007.

"Reity předtím dostal míč do lajny, zatímco já jsem pokračoval dál do šestnáctky. Jeho centr výborný, jen mě to trefilo, zavřel jsem oči a míč byl v bráně," vyprávěl Tkáč.

"Je to super pocit. Hlavičkář zrovna nejsem. Ani na tréninku podobné góly nedávám. Nečekal jsem, že dám první ligový gól hlavou," doplnil.

Severočeši doma v nejvyšší soutěži nevyhráli od března podeváté za sebou a s jedním vstřeleným gólem mají nejhorší útok v ligové sezoně.

Slovan Liberec - FC Zlín 0:1 (0:0)

Branka: 82. Tkáč. Rozhodčí: Černý - Vlček, Váňa - Kocourek (video). ŽK: Chaluš, Knobloch - Conde. ČK: 69. Koscelník (Liberec). Diváci: 2439.

Liberec: Knobloch - Gebre Selassie (60. Gembický), Chaluš, Mikula, Fukala - Havelka, Faško - Koscelník, Frýdek (61. J. Nečas), Rondič - Rabušic (72. Lehoczki). Trenér: Holeňák.

Zlín: Rakovan - Fillo, Cedidla, Simerský, Procházka - Dramé (62. Reiter), Hlinka (90.+3 Janetzký), Conde, Čanturišvili (79. M. Nečas) - Hrubý (79. Tkáč) - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články