Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Baník se vrátil na vítěznou vlnu, výhru nad Mladou Boleslaví trefil v jubilejním zápase Fleišman

Ostrava porazila v 6. ligovém kole Mladou Boleslav 1:0. Gólem rozhodl o výhře Baníku Jiří Fleišman, který tak stylově oslavil 300. start v nejvyšší soutěži. Slezané vyhráli ve čtvrtém z posledních pěti kol a Středočechy zdolali v lize potřetí za sebou.

Brankář Ostravy Jan Laštůvka
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Baník po pohárovém dramatu s třetiligovým Hlučínem, který porazil 1:0 po prodloužení, změnil sestavu na devíti postech.

Ve třetím domácím utkání ligové sezony narazil na nejzdatnějšího soupeře, který mu toho v úvodu moc nedovolil. Možná i proto, že domácí nastoupili v nepříliš obvyklém rozestavení se třemi stopery, se do tempa dostávali pomaleji.

"Je to pro nás nesmírně cenné vítězství, nutně jsme potřebovali vyhrát, abychom se udrželi nahoře. Od začátku to bylo trochu nervózní, neudrželi jsme míč, byli jsme zbrklí, nepřesní," řekl trenér Ostravy Ondřej Smetana, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent.

Úvodních 20 minut se odehrálo bez větších šancí. Pak po šťastném odrazu v malém vápně dopravil balon do sítě De Azevedo, který však k ostravské smůle stál v ofsajdu.

Baník se v ofenzivě začal probouzet. Vrcholem jeho snažení byl v 31. minutě parádní gól Fleišmana, který volejem krásně trefil centr Ndefeho. Šestatřicetiletý hráč skóroval v lize poprvé od listopadu 2019, a navíc proti svému bývalému klubu.

"Hodně lidí mi o tom psalo, že by bylo super oslavit třístý zápas gólem. Jsem s tím číslem spokojený, vyšlo to fakt parádně. Jdeme s klukama na večeři, užijeme si to dneska. Asi budu muset zaplatit něco do klubové kasy, ale to rád zaplatím," prohlásil Fleišman.

Další šanci měl po rohu Lischka, z malého vápna ale hlavičkoval těsně vedle. Poté málem udeřilo na druhé straně. Po brejku se míč dostal ke Skalákovi, který z pravého křídla přestřelil.

Už v nastavení mohl vedení domácích zvýšit Potočný, s míčem ve vápně se dokázal otočit a jeho ráně chyběl jen kousek přesnosti.

Po přestávce začala hra vyznívat více ve prospěch hostů. Aktivitou v zakončení oplýval střídající Ladra, a zejména jeho druhá šance zaváněla gólem, ale hlavička v 64. minutě postrádala pár centimetrů.

Poté musel proti střídajícímu Almásimu zasahovat i boleslavský gólman Halouska, ale závěrečná čtvrthodina se odbývala převážně na ostravské polovině hřiště.

V 76. minutě byl blízko své čtvrté trefě v ligovém ročníku Škoda, avšak i jeho hlavička těsně minula bránu.

Tlak Boleslavi gradoval, do domácího vápna létal jeden centr za druhým, ale ostravská obrana v čele se spolehlivým Laštůvkou odolala.

Baník doma od ledna neprohrál v nejvyšší soutěži 11. duel v řadě. Středočeši nevyhráli tři z posledních čtyř kol a venku v lize naplno nebodovali potřetí za sebou.

"To, že jsme nesrovnali, je kaňka na výkonu. Jsem zklamaný, že odjíždíme s prázdnou," uvedl hostující kouč Karel Jarolím.

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)

Branka: 31. Fleišman. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Ratajová - Orel (video). ŽK: Sor, Kuzmanovič - Dancák, Ewerton, Jurásek, Karafiát. Diváci: 5071.

Ostrava: Laštůvka - Pokorný, Svozil, Lischka - Ndefe, Tetour (86. Jánoš), Kaloč, Potočný (59. Kuzmanovič), Fleišman - De Azevedo (68. Sor), Klíma (59. Almási). Trenér: Galásek.

M. Boleslav: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Dancák (46. Ladra), Matějovský - Skalák (74. L. Mašek), D. Mašek (74. Fila), Ewerton - Škoda. Trenér: Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články