Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sparta generálku na pohárové finále nezvládla, doma prohrála se Slováckem

Ani odvolání Pavla Vrby tápaní pražské Sparty nezlomilo. Na Letné pražský klub prohrál se Slováckem, se kterým se střetne i ve finále domácího poháru, 1:2. Rozhodující branku vstřelil v 81. minutě Havlík. 

Adam Hložek přebírá od Bořka Dočkala kapitánskou pásku
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Dobře jsme se naladili na středeční utkání, byť nás ještě čeká Hradec. Schválně jsme vytížili některé hráče víc, některé míň, což nás čeká i v neděli. Hlavní příprava bude na středeční utkání," řekl trenér Slovácka Martin Svědík na tiskové konferenci.

Spartu po pondělním odvolání kouče Pavla Vrby povede do konce sezony její bývalý hráč Michal Horňák, který už A-tým krátce trénoval před třemi lety. Pražané se před úvodním výkopem rozloučili s kapitánem Dočkalem, který po finále domácího poháru ukončí kariéru. Na Letné odehrál poslední zápas, v neděli jeho tým čeká derby na hřišti městského rivala Slavie.

"Byl to jeden z těch večerů, na které určitě nikdy nezapomenu. Chtěl bych poděkovat všem, kteří přišli, a klubu a spoluhráčům, že mi ten večer připravili tak, abych na něj mohl vzpomínat. Jsem rád, že jsem měl možnost rozloučit se na domácím stadionu s lidmi," uvedl Dočkal. Na Letnou dorazilo 7093 diváků.

Ligový debut si v dresu Pražanů připsal osmnáctiletý stoper Vydra, poprvé v základní sestavě v nejvyšší soutěži nastoupil jeho o rok starší spoluhráč a krajní bek Suchomel.

Utkání už se hrálo pouze z povinnosti, Sparta skončí jistě třetí a Slovácko čtvrté. Už po minutě si na Havlíkův centr naběhl Kalabiška, jenže z výhodné pozice ve vápně hlavou přestřelil.

Následovala nezáživná pasáž, kterou přerušila až situace po půlhodině hry. Šimko ve snaze o odkop v šestnáctce uklouzl, Dočkal přes něj přepadl a rozhodčí Křepský nařídil penaltu. Na starost si ji vzal tradiční exekutor Hancko, jenž poslal Borka na opačnou stranu.

V závěru poločasu Jurečka sklepl míč na Vechetu, který zpoza vápna vypálil vedle. Na druhé straně Haraslínův obstřel skončil vedle.

Devět minut po přestávce hosté srovnali. Kalabiška přistrčil míč Holzerovi a ten se ranou pod břevno nemýlil. Bývalý sparťan zaznamenal pátý gól v ligové sezoně.

Po hodině hry vystřídal Dočkala za ovací vestoje Hložek. Možná i pro něho šlo o poslední soutěžní zápas na Letné v dresu Sparty, jelikož se spekuluje o jeho letním přestupu do zahraničí.

V 72. minutě hlavičkoval Hložek po rohu vedle, vzápětí na druhé straně Heča vychytal Vechetu. Domácí brankář poté zneškodnil i Havlíkovu střelu z vápna.

Záložník Slovácka se však o chvíli později prosadil, když z rohu vápna povedenou ranou otočil skóre. Havlík se zapsal mezi střelce potřetí v tomto ročníku nejvyšší soutěže. V závěru Hložek zpoza vápna zamířil mimo tři tyče.

Slovácko se ideálně naladilo na vzájemné pohárové finále, na Spartě zvítězilo teprve podruhé z 21 ligových duelů. Tým z Uherského Hradiště vyhrál venku v nejvyšší soutěži po sérii tří porážek.

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:2 (1:0)

Branky: 31. Hancko z pen. - 54. Holzer, 81. Havlík. Rozhodčí: Křepský - Pečenka, Machač - Orel (video). ŽK: Höjer - Šimko, Vecheta. Diváci: 7093.

Sparta: Heča - Suchomel, Vydra, Hancko (46. Vitík), Höjer - Pešek (66. Ryneš), Souček, Karabec, Dočkal (60. Hložek), Haraslín (66. Čvančara) - Minčev (82. Sáček). Trenér: Horňák.

Slovácko: Borek - Tomič, Kadlec, Šimko (46. Daníček), Kalabiška - Kohút (63. Sadílek), Ljovin, Havlík, Holzer (83. Divíšek) - Vecheta (73. Cicilia), Jurečka (64. Juroška). Trenér: Svědík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články