Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice poprvé v nadstavbě inkasovaly a ještě nemají jistou záchranu. Zlín se udržel

Pardubice remizovaly v předposledním kole skupiny o udržení na "domácím" hřišti v Ďolíčku se Zlínem 1:1 a propásly možnost zajistit si definitivně záchranu v nejvyšší soutěži. Na čtrnácté Bohemians mají Východočeši dál tříbodový náskok a k jistotě potřebují získat alespoň bod v derniéře proti Teplicím. Zlín udržel první místo v tabuce a první ligu bude hrát i v další sezoně.

Utkání Pardubice - Zlín
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš

"Připadalo mi, že po vyrovnání šlo utkání do útlumu. Pro nás hrál výsledek významnou roli, ale měli jsme ještě šance na to, abychom utkání otočili. Škoda, že jsme to nezvládli. Bod ale bereme, znamená pro nás záchranu, to je teďka nejdůležitější," řekl zlínský trenér Jan Jelínek.

Jako první zahrozili hosté. V osmé minutě po Dramého centru hlavičkoval před brankou nad Fantiš. Až ve 24. minutě se k první šanci dostali i domácí, Černého střelu však brankář Rakovan vyrazil na roh. Na opačné straně si s Čanturišviliho pokusem poradil Markovič.

V 39. minutě Pardubice udeřily. Kapitán Jeřábek z otočky přisunul míč do běhu ve vápně Patrákovi a ten prostřelil Rakovana. Jednadvacetiletý záložník zaznamenal první ligový gól v kariéře. V závěru úvodního dějství Čanturišvili zpoza vápna zamířil těsně vedle.

"Abych pravdu řekl, strašně mi ta první trefa zhořkla. Vůbec si neuvědomuju, že jsem dal gól. Strašně mě mrzí, že ještě nejsme zachránění a musíme jet bojovat do Teplic," prohlásil Patrák.

Po změně stran Zlínští přidali na tempu a Pardubice zatlačili. Dramé z úhlu nepřekonal domácího brankáře a o chvilku později ani Čanturišvili nevyzrál na Markoviče tváří v tvář. Kostka na druhé straně z úhlu vypálil do boční sítě.

V 75. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Kapitán Procházka našel před brankou hlavou zakončujícího stopera Simerského, který si připsal druhý gól v ligové sezoně.

"Pár gólů už jsem dal. Tenhle bude určitě patřit k těm důležitějším. Zápas byl nervózní, nebylo moc šancí ani na jedné straně. Věděli jsme, že by nám měl stačit bod. Jsme rádi, že jsme ho získali. Zápas byl z obou stran nic moc," uvedl Simerský.

"Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, vytvářeli jsme si územní tlak, ale Pardubice pozorně bránily, bylo strašně těžké se tam dostat. Jsem rád za to, že kluci zvýšili tempo a šli za vyrovnáním," doplnil Jelínek.

I třetí vzájemný ligový duel v Ďolíčku skončil remízou. Východočeši doma v lize neprohráli posedmé za sebou. Zlín venku v nejvyšší soutěži od srpna nezvítězil ve 14. utkání po sobě.

"Utkání skončilo zaslouženě 1:1. Ostatní výsledky nám nenahrály. Musíme bojovat dál. Jedeme do Teplic a musíme se porvat o to, abychom tam získali bod, který by nám zaručil, že nepůjdeme do baráže," konstatoval pardubický trenér Jaroslav Novotný.

FK Pardubice - FC Zlín 1:1 (1:0)

Branky: 39. Patrák - 75. Simerský. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Kotalík - Štěrba (video). ŽK: Hrubý, Cedidla, Jawo, Vukadinovič (všichni Zlín). Diváci: 605.

Pardubice: Markovič - Kostka, Pojezný, Čihák, Čelůstka - Jeřábek (82. Toml) - Lupač (58. Cadu), Červ, Vacek, Patrák (66. Mareš) - Černý (82. Huf). Trenér: Novotný.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Vraštil, Procházka - Conde - Dramé (63. Reiter), Janetzký (63. Jawo), Hrubý (90.+3 Chwaszcz), Čanturišvili (76. Fillo) - Fantiš (64. Vukadinovič). Trenér: Kalivoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články