Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

SOUHRN 17. KOLA: Sparta, Slavia i Plzeň remizovaly. Balcárek probudil Opavu, Jarábek Karvinou

Sparta si doma nečekaně rozdělila body s Budějovicemi a výsledkem 3:3 si pokazila oslavu 126. výročí založení klubu. Sérii osmi výher zastavila Slavia, když remizovala v Olomouci 0:0. Druhá Plzeň toho ovšem nevyužila a jen remizovala na hřišti poslední Karviné 1:1. Liberec rozdrtil Zlín 5:0, Opava při premiéře trenéra Balcárka udolala Mladou Boleslav 1:0, Bohemians porazili Příbram 1:0 a utkání Teplice - Ostrava, Slovácko - Jablonec skončila nerozhodně 1:1.

Radost fotbalistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Olomouc - Slavia 0:0

Slavia poprvé od 1. září v lize nevyhrála, Pražané v 17. kole remizovali v Olomouci 0:0. Hosté přišli v závěru prvního poločasu o vyloučeného Masopusta, přesto byli aktivnější a měli ke třem bodům blíže, Frydrych ale v největší šanci trefil pouze břevno. Sigma v druhé půli v přesilovce nevystřelila ani jednou na branku a nezvítězila poosmé za sebou.

Sparta – České Budějovice 3:3

Rozjetí fotbalisté Českých Budějovic vyválčili v Praze bod. Tým, který měl za sebou pět výher, na Letné třikrát vedl a sparťané třikrát dotáhli. Po přestávce měli téměř stálou převahu, Jaroslav Drobný v brance Budějovic měl plno práce, ale i díky němu skončil zápas bez vítěze 3:3.

Karviná - Plzeň 1:1

Pět porážek a dost. Změna trenéra u fotbalistů Karviné přinesla zasloužený bod. Ten uhráli svěřenci nového kouče Juraje Jarábka, který nahradil Františka Straku, proti druhé Plzni. Hosté tak nevyužili remízy Slavie v Olomouci. Na hřišti soupeře nevyhráli už potřetí za sebou a na vedoucí tým soutěže stále ztrácejí jedenáct bodů. Za Karvinou, která zůstává dál poslední, otevřel skóre v 16. minutě domácí Lingr a ve druhém poločase vyrovnal Krmenčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - České Budějovice

Slovácko - Jablonec 1:1

Po dvou ligových utkáních bez vstřeleného gólu sice rozvlnili síť, ale k vítězství to nestačilo. Fotbalisté Slovácka se rozešli smírně s Jabloncem prostřednictvím výsledku 1:1. Hostujícímu celku zajistil vedení útočník Martin Doležal, konečný stav určil ještě před přestávkou domácí obránce Petr Reinberk.  

Liberec – Zlín 5:0

Zlín sice v minulém kole po devíti zápasech poprvé zvítězil, ale v Liberci bylo brzy jasné, že to nezopakuje. První gól inkasovali hosté už v 6. minutě a v poločase to bylo už 3:0. Po přestávce zlínský Podio viděl červenou kartu a hosté inkasovali ještě dva góly.  

Opava – Mladá Boleslav 1:0

Nové koště dobře mete. Tohle přísloví platilo i pro hráče Opavy, kteří pod novým koučem Jiřím Balcárkem dokázali porazit na svém stadionu třetí Mladou Boleslav. Pro Opavu je to teprve třetí výhra v soutěži a pomohla jí opustit poslední místo v tabulce. Tři body jí "vystřelil" už v 10. minutě Mondek, nejlepší kanonýr ligy Komličenko v závěru první půle neproměnil penaltu.

Bohemians – Příbram 1:0

Zápas bez favorita dlouho vypadal na remízu. Bohemians ale v závěru přisoudil tři body za výhru 1:0 Krch. Příbram tak dál čeká na výhru, v lize nevyhrála už v desátém utkání za sebou a venku ještě nezískala ani bod.

Teplice - Ostrava 1:1

V Teplicích se hrálo o to, kdo ukončí mizernou sérii, a remíza 1:1, kterou zařídili ve druhém poločase gólem z penalty hostující Stronati, a vyrovnal Řezníček, byla nakonec přijatelným řešením pro oba. Tepličtí fotbalisté jsou dvanáctí, když bodovali po třech porážkách za sebou. Baník, který měl v Teplicích víc ze hry, zase ukončil sérii pěti ligových neúspěchů na soupeřových stadionech a na šestém místě tabulky má stejně bodů jako pátá Sparta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články