Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slovácko ukončilo střelecký půst a popáté za sebou doma remizovalo s Jabloncem

Po dvou ligových utkáních bez vstřeleného gólu sice rozvlnili síť, ale k vítězství to nestačilo. Fotbalisté Slovácka se v pondělní dohrávce 17. kola rozešli smírně s Jabloncem prostřednictvím výsledku 1:1. Hostujícímu celku zajistil vedení útočník Martin Doležal, konečný stav určil ještě před přestávkou domácí obránce Petr Reinberk. 

Utkání Slovácko - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Jablonec, který venku neprohrál v nejvyšší soutěži čtyřikrát v řadě, nevyužil šanci poskočit na třetí místo v tabulce a zůstal čtvrtý. Slovácko čeká na vítězství tři kola a figuruje s tříbodovou ztrátou na sedmé pozici.

Tým z Uherského Hradiště vstoupil do zápasu velmi aktivně. Už ve 2. minutě Havlík z přímého kopu těsně minul a vzápětí mířil stejný hráč o kousek nad. Poté obrana soupeře odvrátila míč před Daníčkem.

Severočeši se v úvodu bránili, ale pak jim stačila jedna akce k vedoucímu gólu. Acosta přetáhl ve 12. minutě rohový kop, míč vrátil před bránu Plechatý a Doležal ho hlavou doklepl - 0:1. 

Slovácko i nadále pokračovalo v nátlakové hře, dobrou kombinací se dostávalo k pokutovému území Jablonce, ale ve finální fázi mu chyběla přesnost. Po půlhodině pálil zblízka ve velké šanci Šašinka nad.

Ve 32. minutě však přišlo vyrovnání. K brankové čáře se v šestnáctce protáhl talentovaný Hellebrand, vrátil míč na malé vápno a Reinberk první trefou v sezoně rozvlnil síť - 1:1. "Byl to nejjednodušší gól z těch čtyř, co jsem v lize dal," hodnotil Reinberk.

Ani po přestávce se obraz hry dlouho příliš neměnil a domácí se dobrým pohybem dostávali do tlaku. V 50. minutě dvakrát střílel nebezpečně Navrátil, ale bez efektu, podobně dopadly i pokusy Havlíka.

Hosté se z defenzivního bloku zmohli jen na rychlé protiútoky. V 70. minutě se ve vyložené pozici ocitl Chramosta, ale přestřelil Trmalovu branku.

Severočeši poté přece jen přidali. V 80. minutě se znovu do palebné pozice dostal Chramosta, jenže opět pálil nad. "Kdyby to dal, měli bychom tři body, ale remíza je podle mě zasloužená," řekl stoper Jakub Jugas.

Ze závěrečného tlaku se už neprosadilo ani Slovácko. S Jabloncem remizovalo před vlastními příznivci popáté v řadě.

1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1 (1:1)

Branky: 32. Reinberk - 12. Doležal. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Vaňkát - Julínek (video). ŽK: Kadlec, Petržela - Holík, Břečka. Diváci: 3874. 

Slovácko: Trmal - Juroška, Krejčí, Kadlec, Reinberk - Daníček, Havlík - Petržela (64. Kalabiška), Hellebrand (60. Zajíc), Navrátil - Šašinka (80. Dvořák). Trenér: Svědík.

Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Břečka - Acosta (58. Pleštil), Hübschman (26. Kubista), Považanec, Sýkora - Chramosta (90.+4 Pilík), Doležal. Trenér: Rada.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Musím říct, že bod je pro nás málo. Celý první poločas jsme byli jednoznačně lepší, ale zase jsme doplatili na nedůslednost při obranné standardce a inkasovali jsme z jediné akce soupeře. Výkon dopředu byl dobrý. Ve druhém poločase jsme pokračovali v tlaku, ale naše dohrání v šestnáctce nebylo dobré. Tam se rozhodují zápasy a to nám chybělo. Nepomohli jsme si ani standardními situacemi, nejdeme za gólem. Po odchodu Hellebranda a Petržely ze hřiště nám vázla kombinace a už jsme se do přečíslení nedostali. Šance pak měl Jablonec."

Petr Rada (trenér Jablonce): "První poločas nebyl od nás dobrý. V úvodu jsme byli moc pasivní, s výkonem v celé úvodní části jsem nebyl vůbec spokojen. Ale podařilo se nám dát gól, což bylo jediné plus. Po odstoupení Hübschmana, který si obnovil svalové zranění, ho zastoupil výborně Kubista. Věděli jsme, že ve druhé půli přijde tlak domácích. Uskákali jsme jejich standardní situace, postupně jsme vyrovnali hru a tak od 70. minuty jsme byli i nebezpeční. Největší šanci zápasu ale spálil Chramosta, kterému míč odskočil. V závěru jsme už domácí do tlaku nepustili, Hrubý všechny nákopy pochytal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články