Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Balcárek začal výhrou, Komličenko v Opavě neproměnil penaltu

Nové koště dobře mete. Tohle přísloví platilo i pro fotbalisty Opavy, kteří pod novým koučem Jiřím Balcárkem dokázali porazit na svém stadionu třetí Mladou Boleslav. Pro Opavu je to teprve třetí výhra v soutěži a pomohla jí opustit poslední místo v tabulce. Tři body jí "vystřeli" už v 10. minutě Mondek a nejlepší kanonýr ligy Komličenko v závěru první půle neproměnil penaltu.

Karol Mondek z SFC Opava se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

V Městských sadech se začalo zostra. Hned v úvodu Budínský vysunul chytrou přihrávkou mezi obránci Mešanoviče, jehož ránu vytěsnil brankář Fendrich na roh.

Vzápětí ale udeřili Slezané. Jejich čekání na vstřelený gól v nejvyšší soutěži ukončil po více než osmi hodinách Mondek, kterého přesným centrem na zadní tyč našel Hrabina. Pro slovenského záložníka to byl premiérový ligový zásah v sezoně.

Krátce nato mohli domácí přidat druhou branku, po Schaffartzikově centru hlavičkoval Souček jen těsně nad břevno Stejskalovy brány. Utkání pokračovalo ve vysokém tempu a Středočeši byli blízko vyrovnání. Opavská obranná linie si nepohlídala Mešanoviče, jenž se vyhnul ofsjadové pasti a upaloval sám na Fendricha. Ten však i ve druhém souboji na mladoboleslavského útočníka vyzrál a vyrazil jeho střelu mimo tyče.

V závěru první půle Mešanovič v šestnáctce upadl po kontaktu s Hrabinou a rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop. Míč si vzal střelec Komličenko, ale nedal. Ruský útočník tak nevyužil šanci se desátým gólem v ligovém ročníku osamostatnit v čele tabulky střelců před sparťanem Guélorem Kangou.

"Vytáhl jsem to na tyčku. Nevěděl jsem, kam to kopne. S trenérem brankářů procházíme penalty. Říkal mi, že Komličenko kope po levé ruce. Já u něj viděl kratší rozběh, tak jsem si říkal, že to bude kopat po pravé ruce a byla to dobrá volba," popsal situaci Vilém Fendrich.

Mladoboleslavský tým byl směrem dopředu nebezpečnější a další obrovskou příležitost neproměnil Mešanovič, když po prudké přihrávce Budínského zblízka ve skluzu přestřelil.

Domácí v 57. minutě přišli o svého nejzkušenějšího hráče, Zavadil si poranil koleno a hřiště opustil na nosítkách.

Hosté se hnali za vyrovnáním. Velkou šanci měl po Matějovského přihrávce Ladra, ale z ideální pozice vystřelil doprostřed brány do náručí připraveného Fendricha. Ten následně vytáhl na roh i nebezpečnou hlavičku Komličenka.

Opavští si těsný náskok pohlídali, dočkali se třetí výhry v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže a první od 20. července, kdy doma stejným poměrem porazili Příbram. Boleslavské mužstvo prohrálo i třetí vzájemný ligový souboj na stadionu Slezanů.

SFC Opava - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)

Branka: 10. Mondek. Rozhodčí: Franěk - Vitner, Myška. ŽK: Svozil - Matějovský, Bucha. Diváci: 2 687.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil (57. Řezníček) - Sus, Schaffartzik, Souček (82. Jursa), Mondek - Dedič (76. Juřena). Trenér: Balcárek.

M. Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (72. Jiří Klíma), Fulnek - Hubínek, Budínský, Matějovský, Ladra (80. Auer) - Mešanovič (57. Bucha), Komličenko. Trenér: Weber.

Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Když jsem k mužstvu přišel, věděl jsem, že v určitých pasážích zápasů byli kluci lepším týmem. Nebyla tam ale dravost na posledních dvaceti metrech. Pauza byla krátká, ale pracovali jsme na tom, abychom byli živější a odvážnější v koncovce, což se potvrdilo třeba u toho gólu. Nechtěli jsme hrát zanďoura, ale chtěli jsme na soupeře vletět a dát gól, což se nám podařilo. Souček mohl přidat hlavou druhou branku. Jsem rád, že se dostal i do zakončení, což jsem po něm vyžadoval na trénincích. Měli jsme i štěstí, ale mužstvo tenhle výsledek potřebovalo."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Domácím patří gratulace. Podali velice bojovný a disciplinovaný výkon, v defenzivě byli pevní. Ani jsem nevěřil, že tady budeme mít tolik šancí, a zároveň že jsme schopni tolik příležitostí zahodit. Přispěl k tomu samozřejmě i fantastický výkon opavského brankáře Fendricha. Jsem zklamaný, protože jsem se podobného výsledku bál. Celý týden jsme se připravovali na to, že Opava má kvalitu, byť je v tabulce poslední. V posledních zápasech nás zdobila produktivita, teď v ní hráči selhali, ale to se prostě stává."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články