Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bohemians zařídil výhru s Příbramí v závěru Krch

Zápas bez favorita dlouho vypadal na remízu. Bohemians ale v závěru přisoudil tři body za výhru 1:0 gólem Krch. Příbram tak dál čeká na výhru - v lize nevyhrála už v desátém utkání za sebou.  

Bohemians - Příbram, Keita, Dramé a Kodr
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Jako první zahrozili domácí po 11 minutách. Bartkův centr sklepl Jindřišek na osamoceného Vodháněla, který ale z šestnáctky zamířil vysoko nad. Další Bartkův centr našel Havla, jenž hlavičkoval do náruče brankáře Kočího. V 25. minutě zastavil střelu příbramského Treglera domácí záložník Podaný.

Vzápětí na druhé straně Havel po spolupráci s Vaníčkem minul branku. O chvíli později vystihl Le Giangovu rozehrávku Škoda, s jehož zakončením si ale domácí brankář poradil.

Po změně stran skončila Jindřiškova střela zpoza vápna na tyči. V 56. minutě si Le Giang poradil se střelou Nového. Po hodině hry si hosté vypracovali velkou příležitost. Střelu Nového Le Giang vyrazil, jenže Cmiljanovič zamířil z dorážky nad. Na druhé straně si s Vaníčkovou střelou poradil Kočí.

V 74. minutě podržel "klokany" znovu Le Giang, který po špatné rozehrávce daroval míč hostům, ale následně zneškodnil prudkou Alvirovu střelu zblízka. V 85. minutě si zase Le Giang poradil s Dramého hlavičkou. Poté se ve vápně neprosadil ani hostující Polidar.

A tak nečekaně udeřili domácí. Na Vackův rohový kop si naskočil Krch, jehož hlavička se od země odrazila za Kočího záda. Pražané zdolali Příbram v lize po pěti duelech. Středočeši prohráli venku v nejvyšší soutěži i osmém utkání v ročníku.

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)

Branka: 88. Krch. Rozhodčí: Berka - Šimáček, Ratajová. ŽK: Hronek, Vodháněl - Cmiljanovič, Dramé, Škoda. Diváci: 4487.

Bohemians: Le Giang - Bartek, Hůlka, Krch - Havel, Hronek, Jindřišek, Podaný - Vaníček (82. Vacek), Keita (63. Nečas), Vodháněl (90.+1 Köstl). Trenér: Klusáček.

Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Šimek, Nový (66. Voltr) - Alvir, Rezek, Polidar, Dramé, Cmiljanovič - Škoda (82. Slepička). Trenér: Nádvorník.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Je potřeba říct, že to nebylo příliš pohledné utkání. Dalo se to už předpokládat před výkopem a průběh to potvrdil. Byl to spíš boj a v závěru se k nám přiklonilo štěstí, které jsme hlavně v minulých venkovních utkáních neměli. V poslední čtvrthodince nás při šancích soupeře hodně podržel Patrik (Le Giang). Vítězství je hodně cenné, i proto, že máme velké zdravotní problémy. Dneska museli tři hráči nastoupit pod prášky, ale zvládli jsme to a pro vývoj v tabulce je to hodně důležité. Cením si toho, že to hráči dokázali dotáhnout do konce, i když to nebylo fotbalové."

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Velké zklamání. Čekali jsme, že to bude velmi náročný a bojovný zápas, což se potvrdilo. První poločas tam fotbalové kvality z obou stran moc nebylo. Bylo to hodně o nasazení, o bojovnosti. Ve druhém poločase jsme si vytvořili čtyři stoprocentní situace z malého vápna a soupeř bez jediné stoprocentní gólové šance vyhrál. To je pro mě neuvěřitelné. Musím smeknout poklonu gólmanovi Bohemians, protože ten nás dneska vychytal. Byl jsem spokojený s naším nasazením a agresivitou. Soupeř nás potrestá dvě minuty před koncem individuálním selháním jednoho hráče. Když hlídáme osobně standardní situace, tak to není o fotbale, ale o osobní zodpovědnosti vůči celému mužstvu. Tam nám opakovaně jeden hráč selhal a bohužel z toho byl gól. I kvůli tomu odsud odjíždíme bez bodu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články