Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

SOUHRN 17. KOLA: Slavia veze tři body z Opavy, Jablonec předstihl Spartu

Přestřelka na stadionu Opavy skončila vydřenou výhrou favorizované Slavie 3:2, která si tak udržela čtyřbodový náskok před druhou Plzní. Fotbalisté Slovácka překvapivě porazili v 17. kole první ligy po dramatickém závěru Spartu 2:1. Hosté neproměnili dvě penalty a navíc dohrávali bez vyloučených Kangy a Eldara Čiviče. Po třech nepovedených duelech se chytil Baník Ostrava, jenž porazil 2:0 Příbram. Plzeň zvládla duel s Olomoucí – 2:0. Na třetí místo v tabulce poskočil Jablonec, který porazil Zlín 4:0.

Utkání Slovácko - Sparta
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Opava - Slavia 2:3

Lídr ligy se hodně nadřel. Nováček z Opavy potrápil Slavii, ta ale nakonec vybojovala všechny body a na špici tabulky udržela čtyřbodový náskok před druhou Plzní. Opava dohrávala v deseti, když Smola neudržel nervy po faulu, strčil do soupeře a viděl druhou žlutou kartu. Favorit pak početní převahu brzy využil k vítěznému gólu - 3:2. 

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/385145-plzen-tlaci-na-vedouci-slavii-olomouc-pomohl-srazit-chory/)

Jablonec - Zlín 4:0

Zápas o třetí místo ve fotbalové lize nepřinesl velké drama. Jablonec na svém stadionu převálcoval Zlín, který byl v tabulce hned za ním, jasně 4:0, bodoval v devátém zápase za sebou a posunul se na třetí pozici v tabulce za Slavii a Plzeň. Zlín po porážce klesl na šesté místo o skóre za ostravský Baník a o bod za čtvrtou Spartu. 

Plzeň – Olomouc 2:0

Povinná výhra mistrovské Plzně nad Olomoucí znamená, že mistr snížil náskok vedoucí Slavie, která má však svůj zápas 17. kola teprve před sebou, na jediný bod. Svým prvním gólem v této ligové sezoně se o to přičinil Tomáš Chorý, jenž přišel do Viktorie právě z Hané. Druhý gól v olomoucké brance byl vlastní – dal ho záložník Martin Sladký.

Bohemians – Dukla 0:0 

Průběh zápasu, který skončil bez gólu, trochu vypovídal o aktuálním rozpoložení obou týmů a příliš krásných akcí nenabídl. Bohemians nezvítězili po osmé za sebou, naopak Dukla prodloužila pozitivnější sérii: tři zápasy bez inkasovaného gólu a porážky. Oba týmy tak zůstávají ve skupině o udržení, kam spadnou týmy z 10.–16. místa. 

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/385066-karvina-po-ctyrech-porazkach-bodovala-z-mlade-boleslavi-veze-remizu/)

Příbram – Baník Ostrava 0:2

Stadion U Litavky už dlouho není nedobytnou tvrzí. Baník Ostrava, který v posledním kole ostudně po prohraném derby zaváhal na Slovácku, si zpříjemnil dlouhou cestu domů ziskem tří bodů. Za hosty se v 39. minutě trefil Robert Hrubý, v závěru pečetil Bronislav Stáňa. Příbram naposled vyhrála koncem září proti Mladé Boleslavi a je v tabulce 13. Baník drží první šestici.

Slovácko  Sparta 2:1

Sparta počtvrté z posledních pěti kol nevyhrála a může přijít o třetí místo. Naopak Slovácko v lize pod novým trenérem Martinem Svědíkem podruhé za sebou zvítězilo. Pražané vedli od 61. minuty gólem Matěje Pulkraba, v 84. minutě ale srovnal Tomáš Zajíc a v třetí minutě nastavení otočil stav z pokutového kopu Marek Havlík.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/385076-spartansky-zmar-letensti-nedali-dve-penalty-a-v-deviti-prohrali-na-slovacku/)

Je nám líto, video expirovalo.
Havlík: Když Sparta nedá dvě penalty, tak si vyrovnat nezasloužila

Mladá Boleslav  Karviná 1:1

Mladá Boleslav remizovala doma s Karvinou 1:1 a nenavázala na vysoké vítězství z Olomouce. Na vedoucí gól domácího Tomáše Ladry odpověděl po změně stran Vojtěch Smrž. Slezané se středočeským soupeřem bodovali popáté z šesti vzájemných ligových zápasů. Hosté získali první bod pod novým trenérem Norbertem Hrnčárem a ukončili sérii čtyř porážek.

Teplice  Liberec 1:0

Liberec přijel na Stínadla prodloužit sérii čtyř zápasů, v nichž bodoval. Tepličtí na svém stadionu dali ve třech posledních zápasech jediný gól, ale ve čtvrtém přidali další trefu hned ve třetí minutě. Po chybě v přechodu do útoku hosté ztratili míč a Hora obešel i brankáře Nguyena. Domácí porazili Slovan počtvrté z posledních pěti vzájemných zápasů.

SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385025-teplice-zastavily-rozjety-liberec-rozhodly-golem-uz-ve-treti-minute/)

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Teplice - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články