Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia nezaváhala, Severočeši obrali Plzeň i Spartu a Komličenko zářil na Hané

Souboj prvního s posledním senzačním výsledkem neskončil. Vedoucí Slavia vyhrála v Karviné 3:1 a vzhledem k remíze Plzně v Liberci 1:1 má v čele čtyřbodový náskok. Ztratila i třetí Sparta, jež se ve šlágru 16. kola rozešla bez branek s čtvrtým Jabloncem. Ambiciózní Baník doma nečekaně prohrál 0:3 se Slováckem, které poprvé vedl trenér Martin Svědík. Zlín naopak vlastní příznivce potěšil, když zdolal 2:0 Opavu. V Olomouci exceloval nejlepší kanonýr soutěže Nikolaj Komličenko  hattrickem zajistil vítězství Mladé Boleslavi 4:0.

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Karviná - Slavia Praha 1:3

Dominantním výkonem a vítězstvím se třemi vstřelenými brankami zareagovali fotbalisté Slavie Praha na remízu konkurentů z Plzně v Liberci. Na stadionu poslední Karviné se radovali po výsledku 3:1 a v čele nejvyšší soutěže mají před obhájci titulu po 16. kole čtyřbodový náskok. Ve slezském městě otevřel skóre Tomáš Souček. Jan Bořil si sice vstřelil vlastní gól, ale konečné skóre stanovili Miroslav Stoch s Peterem Olayinkou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/384668-karvina-slavia-praha)

Liberec - Plzeň 1:1

Remízou skončil na stadionu U Nisy duel mezi Slovanem Liberec a Plzní. Obě mužstva vstřelila po jedné brance – skóre otevřel v 70. minutě domácí Jakub Pešek, o třináct minut později stanovil konečný výsledek Jan Kovařík. Severočeši byli ve druhém poločase jednoznačně lepší, Viktoria navíc hrála v oslabení bez vyloučeného Lukáše Hejdy. Po závěrečném hvizdu si i přesto odvezla bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/384632-liberec-hrozil-a-zatlacil-plzen-ta-nakonec-ukoristila-remizu/)

Sparta - Jablonec 0:0

Zápas o třetí místo přinesl tuhý boj, ale žádný gól. Hlavně v prvním poločase byl očekávaný šlágr zajímavý, šance měly oba týmy – tu největší sparťan Tetteh. Po přestávce kopal domácí Stanciu penaltu, ale brankář Hrubý jeho střelu kryl a pokazil Letenským oslavy 125. výročí založení klubu. Jablonec v lize už osmkrát neprohrál, z toho šestkrát bral plný počet bodů. Celek z hlavního města naopak ve třetím z posledních čtyř kol nevyhrál a na třetím místě tabulky ztrácí už devět bodů na vedoucí Slavii.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/384739-stanciu-nedal-penaltu-a-jablonec-pokazil-sparte-oslavy/)

Olomouc - Mladá Boleslav 0:4

Lekci v kvalitě zakončení utrpěla Sigma Olomouc. V domácím utkání s Mladou Boleslaví prohrála 0:4, přestože byla po většinu vzájemného měření sil aktivnější. V útoku soupeře však úřadoval nejlepší kanonýr soutěže Nikolaj Komličenko, který celek z Hané sestřelil hattrickem a na kontě už má 15 podzimních gólů. Sigma mohla za stavu 0:1 vyrovnat, ale Jakub Plšek neproměnil penaltu, kterou nařídila sudí Jana Adámková, teprve druhá žena v historii řídící prvoligový duel.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/384744-boleslavsky-tank-komlicenko-opet-uradoval-sterilni-sigmu-prejel-hattrickem/)

Ostrava - Slovácko 0:3

Kouč Martin Svědík zažil na lavičce Slovácka parádní prvoligovou premiéru. Jeho svěřenci vyhráli v Ostravě 3:0 a sérii vítězství nad Baníkem prodloužili už na čtyři. Domácí naopak utrpěli třetí porážku za sebou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/384670-ostrava-slovacko)

Zlín - Opava 2:0

Můj dům, můj hrad. Fotbalisté Zlína jsou před vlastními příznivci velmi silní, což poznala rozjetá Opava. "Ševci" zvítězili 2:0 poté, co na první gól Jeana-Davida Beauguela navázal krátce po změně stran Pavel Vyhnal. Slezané naopak neprodloužili sérii tří zápasů bez porážky a patří jim devátá pozice.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/384671-zlin-opava)

Bohemians 1905 - Příbram 2:2

Příbram sahala po třech bodech z Ďolíčku ještě dvě minuty před koncem. Vedla navzdory vyloučení Soldáta 2:1, ale domácí nakonec početní výhodu přece jen využili - stoper Krch stanovil výsledek 2:2.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/384669-bohemians-1905-pribram)

Dukla Praha - Teplice 1:0

Favorizované Teplice dohrávaly na Julisce bez dvou vyloučených a s Duklou utrpěly porážku 0:1. Vyhecovaný zápas rozhodl v 17. minutě Uroš Djuranovič střelou z přímého kopu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/384638-dukla-udolala-oslabene-teplice-1-0-djuranovic-rozhodl-z-primeho-kopu/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články