Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pohádková cesta Ševčíka ze Supíkovic. Povede nakonec do pražského Edenu?

Záložník Petr Ševčík pochází z malé vesničky na Olomoucku, z ní jej fotbal zavedl postupně do Olomouce, pak do Liberce a jak to vypadá, brzy skončí s největší pravděpodobnstí v Praze. Zájem o čtyřiadvacetiletého fotbalistu je velký hlavně proto, že ve statistice přípravy šancí je vůbec nejlepší v lize.

K fotbalu byl vedený celou rodinou. V Supíkovicích hráli fotbal jeho děda i otec, jenž obouval kopačky i ve Vítkovicích. "Dětství jsem strávil na hřišti s tátou a dědou, k fotbalu jsem byl vedený od malička," vzpomínal na ČT sport v pořadu Fotbal extra hráč, jehož otec byl i jeho prvním trenérem. "Vždycky po mně chtěl víc než po ostatních a jako dítě jsem to pořádně nechápal a někdy jsem si to víc bral, protože po mně křičel víc než po ostatních," vybavoval si své začátky a vzpomínal, že se to pak dohrávalo někdy i doma. 

Kvůli fotbalu o jiné profesi ani nepřemýšlel. "Fotbal byl vždycky priorita," řekl jasně hráč, jehož vzory byli Drogba a Lampard. "Když jsem šel do dorostu a výš, tak jsem si říkal, jak se krásně můžu uživit tím, co mě baví," pochvaloval si svou profesi.

Ale uvědomuje si, že také o nějaké věci kvůli fotbalu přišel. "Neměl jsem takové to dětství, kdy děti jezdí na tábory. Něco jsem fotbalu obětoval a on mi taky hodně dal," vzpomíná dnes. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ševčík: Je správná doba udělat další krok

Ze Supíkovic pokračoval do Jeseníků a poté do Olomouce. "Bylo mi jedenáct a půl a protože jsem v tom věku ještě nemohl na internát, tak jsem tam bydlel půl roku u trenéra," vysvětloval, jak vypadaly začátky jeho cesty za velkým fotbalem. Olomouc mu přirostla k srdci. "Po kariéře bych tam chtěl žít, je to krásné město," dodal k místu, v němž strávil dvanáct let.  

Pak jej ale zlákal Liberec a šance hrát Evropskou ligu. "To bylo o level někde jinde," vysvětluje. "Když jsme hráli s Fiorentinou, tak jsme viděli, jak jsou na tom oni a jak my," vzpomněl na italský tým. 

Z útočníka a zakončovatele se postupně stáhl do středu zálohy a začal hlavně šance připravovat. "Ještě v dorostu jsem góly připravoval i dával, teď už spíš nahrávám a gólů dávám málo. Trochu mi to chybí, ale z gólové přihrávky mám vždycky radost," přiznal tvořivý záložník, který ctí pravidlo – radši nahrát do prázdné brány, než dát gól sám.  

Teď jej za novou posilu označila Slavia. "Cítím, že jsem se za ty dva roky v Liberci zase posunul o kousek nahoru a cítím, že je správná doba udělat další krok," komentoval zájem slavného pražského klubu.

Měl by jít Ševčík do Slavie, nebo do Sparty? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články