Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real Madrid řeší herní krizi: Trenér Lopetegui přece jen končí

Očekávané se nakonec stalo realitou. Julen Lopetegui po špatných výkonech Realu Madrid končí na lavičce španělského velkoklubu. Kdo by jej mohl nahradit, není zatím jasné. Lopeteguiho dočasně nahradí Santiago Solari, který povede mužstvo již na úterním tréninku.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Lopetegui byl odvolán od fotbalistů Realu Madrid

"Představenstvo klubu se s trenérem dohodlo na ukončení smlouvy," stojí v prohlášní Realu Madrid. Rozhodnutí má za cíl změnit dynamiku A-týmu. "Všechny cíle této sezony jsou stále dosažitelné," píše dále vedení klubu.

Real prožívá výsledkovou i herní krizi. Z posledních sedmi soutěžních duelů pětkrát prohrál, jednou remizoval a porazil pouze Plzeň ve skupině Ligy mistrů (2:1). V tabulce španělské ligy patří "Bílému baletu" až deváté místo.

Média spekulovala o Lopeteguiho konci už dva týdny. Prezident klubu Florentino Pérez byl údajně rozhodnutý bývalého kouče španělské reprezentace odvolat již po utkání s Plzní, nakonec se tak stalo den po El Clásicu, které suverénně ovládla Barcelona 5:1.

Marcelo z Realu Madrid si zoufá po utkání s Levante
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Jedním z horkých favoritů na uvolněné křeslo byl Antonio Conte. Devětačtyřicetiletý bývalý italský reprezentant během dvanáctileté trenérské kariéry vedl třeba italskou reprezentaci i Chelsea. Jednání s Realem Madrid ale podle španělských médií ztroskotala.

Lopetegui těsně před vstupem Španělska do letošního mistrovství světa oznámil dohodu s Realem, načež ho vedení svazu přímo v dějišti ruského turnaje odvolalo z funkce. Dvaapadesátiletý někdejší brankář převzal "Bílý balet" po Francouzi Zinédinu Zidanovi, ale jeho angažmá trvalo jen 14 utkání a necelé čtyři měsíce.

Dvaačtyřicetiletý Solari, který za Real hrával v letech 2000 až 2005, poprvé povede tým ve středečním utkání Španělského poháru na hřišti třetiligové Melilly. Pak madridský celek v lize přivítá Valladolid a příští středu se představí v Plzni.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články