Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sokolov udolal Vlašim a je druhý, Hradec se dotáhl na čelo

Praha - Fotbalisté Sokolova vstoupili do jarních bojů Fotbalové národní ligy domácím vítězstvím 1:0 nad Vlašimí. Navázali tak na podzim bez porážky a posunuli se na druhé místo tabulky znamenající postup do nejvyšší soutěže. Uspěl i Hradec Králové, který doma přehrál béčko Olomouce 3:0, když všechny góly dal během 14 minut první půle.

Západočeši o těsné výhře rozhodli už v 5. minutě, kdy Přeučil sklepl míč Kratochvílovi a ten z první propálil brankáře Vorla. Domácí měli ještě další dvě velké šance, ale gól už nepřidali, a tak museli po zbytek zápasu hájit těsné vedení. Jenže Jícha, Hašek ani Frizoni příležitosti Vlašimi neproměnili a Sokolov oslavil osmou výhru v sezoně.

Sokolov se přiblížil na čtyři body vedoucímu Znojmu, jehož zápas 18. kola v Třinci musel být kvůli nezpůsobilému terénu odložen. Rovněž třetí Karviná, která ztrácí na Sokolov bod, neodehraje duel s Frýdkem-Místkem. Utkání Táborska s Českými Budějovicemi pak bylo odloženo kvůli epidemii příušnic v týmu hostů.

První jarní zápas čekal i Hradec Králové a natěšenost Východočeši ukázali výtečným vstupem do zápasu proti Olomouci B. Ve 13. minutě otevřel skóre Pázler a odstartoval tak gólové představení. Záhy se po rohu prosadil Krmaš a drtivou čtrnáctiminutovku uzavřel opět Pázler, který dal v sezoně už 11 branek a vede tabulku střelců.

Hradec pak trochu polevil ze svého tlaku a hlídal si náskok. Sigma už nic nevytěžila ani ze závěrečného závaru a na výhru čeká už šest zápasů, v nich získala jediný bod. Na poslední místo tak má jen dvoubodový náskok, naopak čtvrtý Hradec je jen bod za postupovými příčkami.

Výsledky 18. kola druhé fotbalové ligy

Ústí nad Labem - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Pilný, Kožár. ŽK: Djurdjevič, Filip (oba Varnsdorf). Diváci: 994.

Sokolov - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 5. Kratochvíl. Rozhodčí: Váňa - Melichar, Černý. ŽK: Vondráček, Pouček, Jablonský, Medveděv - Pimpara, Vondra. Diváci: 690.

Hradec Králové - Olomouc B 3:0 (3:0)
Branky: 13. a 27. Pázler, 19. Krmaš. Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Kotalík. ŽK: Pázler, Chleboun - A. Ševčík, Hýbl, Moulis, Buchvaldek. ČK: 90.+1 A. Ševčík. Diváci: 907.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články