Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Znojmo otočilo duel s Ústí, Karviná zvládla zápas s Vyšehradem

Praha - Znojmo vstoupilo do jarní části důležitou výhrou 2:1 nad Ústím nad Labem. Jihomoravský tým tak vede druhou ligu o pět bodů před Karvinou, která se posunula na druhé místo díky výhře 2:0 na Žižkově nad Vyšehradem. Doposud druhý Sokolov musel odložit zápas s Frýdkem-Místkem a na Znojmo ztrácí sedm bodů.

Karviná rozhodla zápas vydařeným nástupem. První dvě šance ještě nevyužila, ale v 21. minutě předvedla rychlou akci po pravé straně, do vápna si naběhl Janečka a střelou po zemi překonal brankáře i obránce na brankové čáře, který už gólu nedokázal zabránit. Krátce nato přišel roh, který hosté rozehráli nakrátko a po následném centru zvýšil Sedlák. Další šance už Karviná nevyužila, na druhé straně mohl snížit domácí Strnad, avšak v dobré pozici hlavou branku minul.

Znojmo v souboji dvou aspirantů na boj o postup do první ligy muselo otáčet skóre. V 36. minutě chyboval gólman Veselý a hostující Veverka skóroval do prázdné branky. V polovině druhé půle ale srovnal po kličce gólmanovi Ledecký a v druhé minutě nastavení se štěstím rozhodl o výhře Znojma Weber. Moravský tým doma v této sezoně osmkrát zvítězil a jednou remizoval.

Také České Budějovice obrátily proti Třinci nepříznivý stav. Slezany sice poslal do vedení v 13. minutě Teplý, ale v 28. minutě po brejku srovnal Pešek a ještě do pauzy se trefil pod břevno Klesa. Hned po přestávce sudí Julínek domácím k jejich velké nelibosti neuznal třetí gól a pojistka tak padla až deset minut před koncem, kdy skóroval veterán Šimák. Dynamo, které v minulé sezoně hrálo nejvyšší soutěž, oslavilo teprve třetí výhru v tomto ročníku druhé ligy a posunulo se na deváté místo tabulky. Třinec ztrácí čtyři body.

Olomouc B vstoupila do jarní části druhé ligy domácí remízou 1:1 s Táborskem. Hosty poslal do vedení v 87. minutě Ciku, bod zachránil Sigmě v nastaveném čase proměněnou penaltou Yunis. Táborsko mohlo otevřít skóre už ve 13. minutě, ale Džafič trefil břevno. Krátce před pauzou po rohu neuspěl v dobré pozici ani domácí Yunis.

V 62. minutě olomoucký Moulis zblízka ztroskotal na gólmanovi Tomovi a na druhé straně přestřelil Ciku. Albánský záložník se dočkal tři minuty před koncem, kdy zcela sám hlavičkoval na zadní tyči. Olomouc se v závěru drala za vyrovnáním a po faulu na Rajnocha z pokutového kopu vyrovnal v první minutě nastavení Yunis. V tabulce sedmé Táborsko prodloužilo sérii bez výhry na pět duelů, jedenáctí Hanáci bodovali po čtyřech zápasech.

Výsledky 17. kola druhé fotbalové ligy:

1. SC Znojmo - FK Ústí nad Labem 2:1 (0:1)
Branky: 69. Ledecký, 90.+2 Weber - 36. Veverka. Rozhodčí: Váňa - Černý, Vitner. ŽK: Weber, Nepožitek - Peterka, Smola, Šnirc, Veverka, Křapka. Diváci: 1183.

Dynamo České Budějovice - Fotbal Třinec 3:1 (2:1)
Branky: 28. Pešek, 42. Klesa, 80. Šimák - 13. Teplý. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Myška. ŽK: Vaněk, Pešek, Klesa - Jánošík, Avdič, Janoščin, Čelůstka. Diváci: 1024.

Vyšehrad - Karviná 0:2 (0:2)
Branky: 21. Janečka, 25. Sedlák. Rozhodčí: Marek - Peřina, Kožár. ŽK: Volešák, Prosek, Kvída - Juřena. Diváci: 788. 

Sigma Olomouc B - MAS Táborsko 1:1 (0:0)
Branky: 90.+1 Yunis z pen. - 87. Ciku. Rozhodčí: Franěk - Melichar, Myška. ŽK: Habusta, Yunis - Cíferský. Diváci: 187. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články