Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Slovácko v přípravě dál vítězí, Liberec nestačil na druholigovou Duklu

Fotbalisté Slovácka porazili nováčka slovenské ligy Liptovský Mikuláš 3:0 a vyhráli i třetí utkání v přípravě na novou sezonu a kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Liberec s navrátilcem Theodorem Gebre Selassiem naopak podlehl druholigové Dukle Praha 1:3.

Utkání Dukla - Liberec
zdroj: ČTK

Slovácko poslal do vedení v 11. minutě Kalabiška a v závěrečné desetiminutovce se dvakrát trefil Vecheta. Tým z Uherského Hradiště navázal na předchozí triumfy 6:1 nad Vyškovem a 5:0 nad Prostějovem. Slovácko ve 2. předkole Evropské konferenční ligy narazí na bulharský Lokomotiv Plovdiv.

Liberec sice v prvním přípravném duelu deklasoval Žižkov 5:0, ale s dalším druholigovým soupeřem měl potíže.

Na úvodní Fábryho gól z 35. minuty sice krátce po změně stran odpověděl Matoušek, ale Buchvaldek a znovu Slovák Fábry poté rozhodli o vítězství Dukly.

Čtyřiatřicetiletý bývalý reprezentant Gebre Selassie, který se do Liberce oficiálně v sobotu vrátil po devíti letech v Brémách, odehrál úvodní poločas na pozici stopera. Přitom většinou nastupuje na pravém kraji obrany, případně zálohy.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko půjde do pohárů s Nguyenem a Holzerem

"V prvním zápase jsme vysoko vyhráli, viděli jsme pozitiva, tentokrát se nám ukázala negativa. Bylo to i o produktivitě, vytvořili jsme si docela dost šancí, ale neproměnili jsme je. Kdyby se tak stalo, vypadalo by to jinak," řekl asistent libereckého trenéra Miroslav Holeňák.

"Zápas posloužil k tomu, že jsme dali příležitost všem hráčům, ukázalo se nám, jak to kluci zvládají v únavě. Každý zápas nám zkrátka něco ukáže a tento nám ukázal, že máme ještě na čem zapracovat," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články