Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Havelka míří ze Sparty opět na hostování. Sezonu stráví v Liberci

Ani příští sezonu nestráví Filip Havelka ve Spartě. Mladý záložník míří z pražského celku na roční hostování do Liberce, kde už působil v sezoně 2017/18. Letenští si třiadvacetiletého hráče mohou stáhnout po podzimní části.

Havelka během prvního angažmá ve Slovanu odehrál 12 ligových zápasů a vstřelil jeden gól. "Vracím se určitě hrozně rád. Od doby, co jsem odešel, jsem Slovan pořád sledoval," uvedl sparťanský odchovanec, který s Libercem trénuje od začátku letní přípravy a absolvoval druhý poločas sobotního duelu s Žižkovem.

Trenér Severočechů Pavel Hoftych zná Havelku z národního týmu do 18 let. "Jde o univerzálního středopolaře, který umí jak ofenzivní, tak defenzivní činnost. Filip je hráč s ligovými zkušenostmi a může být okamžitým přínosem pro tým. Věříme, že víme, co od sebe očekávat, a že si to sedne," řekl Hoftych.

Havelka za A-tým Sparty dosud odehrál čtyři ligová utkání v ročníku 2016/17, poslední tři sezony hostoval v Českých Budějovicích. Bývalý reprezentant do 21 let má v nejvyšší soutěži celkem na kontě 62 zápasů a dvě branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články