Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovácko pohárový triumf neobhájí, Sparta postoupila přes Liberec až po penaltách

Fotbalisté Slovácka domácí pohárový triumf neobhájí, ve čtvrtfinále prohráli 1:2 s Bohemians. "Klokani" se mezi čtyři nejlepší celky MOL Cupu dostali podruhé v samostatné historii. Další pražský tým a minulý finalista Sparta v Liberci zvítězil 5:3 na penalty po výsledku 2:2. Po 16 letech postoupily do semifinále České Budějovice, Slavia bez problémů přehrála druholigový Vyškov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy čtvrtfinále MOL Cupu Liberec – Sparta

Liberec – Sparta 2:2, na penalty 3:5

"Podali jsme dobrý výkon, bohužel se špatným koncem pro nás. Zápas se lámal za stavu 1:0, kdy jsme nedali šanci, pak by to Sparta měla těžší. Na penalty je to jenom loterie," řekl domácí trenér Luboš Kozel na tiskové konferenci.

Slovan mohl jít do vedení už po necelé minutě, Preisler nacentroval do vápna a Rondič zblízka hlavou trefil brankáře Kováře. Na konci čtvrté minuty se však bosenský útočník dočkal. Tupta vystřelil ve vápně na zadní tyč a Rondič na hranici ofsajdu dorazil míč do sítě.

Hosté málem srovnali ve 22. minutě. Haraslín ale gólmana Vliegena nepropálil a Čvančarovu hlavičku zastavil na brankové čáře Ndefe. Kvůli zranění vystřídal už ve 36. minutě liberecký kapitán Gebre Selassie.

V 69. minutě zachránil Pražany od druhé inkasované branky stoper Panák, který zblokoval Doumbiovu střelu.

Za sedm minut Letenští vyrovnali. Rána střídajícího Sadílka se odrazila v šestnáctce ke Kuchtovi a reprezentační útočník se nemýlil. O pět minut později Čvančara po Sadílkově centru hlavičkoval do tyče a Kuchta z bezprostřední blízkosti dokonal z dorážky obrat. Někdejší hráč Liberce se v obou případech rozběhl podél tribuny směrem ke sparťanským fanouškům a góly divoce slavil.

"Byly to moje klasické góly. Odehrál jsem v Liberci dobrý rok. Pokřiky domácích fanoušků mě nabudily. Každý ví, že jsem v hlavě silný a neřeším to. Spíš mě to vybičuje k nejlepšímu výkonu a právě to se stalo," řekl Kuchta.

Severočeši přesto srovnali po akci dvou střídajících hráčů. Ve druhé minutě nastavení se Rabušic opřel hlavou do Mészárosova centru a poslal duel do prodloužení.

Ještě před vypršením nastavení se ale Sparta ocitla blízko třetí brance, když Mészáros zastoupil Vliegena a vyrazil Mejdrovu střelu. V prodloužení trefil sparťan Sadílek břevno.

Utkání dospělo do penalt, v nichž svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho nezaváhali. Naposledy ovládla Sparta domácí pohár v roce 2020, kdy ve finále zvítězila právě v Liberci 2:1. "Byl jsem samozřejmě rozhodnutý, kam penaltu dám. Brankář si myslel, že to kopnu do středu, protože stál. Dal jsem to do kříže," prohlásil Kuchta.

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (2:2, 1:0), na penalty 3:5

Branky: 4. Rondič, 90.+2 Rabušic - 76. a 81. Kuchta. Penaltu proměnili: Rabušic, Olatunji, Mészáros - Karabec, Ladislav Krejčí II, Kairinen, Sörensen, Kuchta. Neproměnil: Červ (Liberec). Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Mokrusch - Orel (video). ŽK: Tupta, Preisler, Purzitidis, Varfolomejev - Čvančara, Ladislav Krejčí II, Zelený. Diváci: 3258.

Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (36. Valenta), Prebsl, Purzitidis - Ndefe (86. Rabušic), Červ, Doumbia, Frýdek (97. Varfolomejev), Preisler (86. Polyák) - Rondič (77. Olatunji), Tupta (77. Mészáros). Trenér: Kozel.

Sparta: Kovář - Vitík, Panák (91. Sörensen), Ladislav Krejčí II - Mejdr (116. Karabec), Kairinen, Laci (63. Sadílek), Zelený - Čvančara (89. Daněk), Minčev (63. Kuchta), Haraslín (88. Mabil). Trenér: Priske.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy čtvrtfinále MOL Cupu Slovácko – Bohemians 1905

Slovácko – Bohemians 1905 1:2

Oba týmy nastoupily bez některých opor, domácím chyběl Mihálik, pouze na lavičce začal kapitán Kadlec, v dresu Bohemians zase absentoval zraněný Puškáč.

Nejlepšího ligového střelce Pražanů ale zastoupil ve 23. minutě Čermák. Centr Köstla z pravé strany brankář Nguyen jen vyrazil a záložník Bohemians jej pohotově poslal do sítě.

Slovácko mělo sice mírnou územní převahu, ale za celý poločas si nevytvořilo větší šanci. Naopak ve 41. minutě pykalo podruhé. Na rohový kop si nejvýš vyskočil Hůlka a zvýšil na rozdíl dvou gólů.

V dalším průběhu vsadilo Slovácko vše na útočnou kartu, první šanci na korekci stavu měl po hodině hry Kohút, ale ve slibné pozici trefil jen brankáře Jedličku, o pár minut později neuspěl ani střídající Vecheta.

Další šanci měl Hofmann, osm minut před koncem mohl vykřesat jiskřičku naděje Reinberk, ale zblízka minul. "Klokani" tak postup uhájili, i když v nastavení snížil po rohu Hofmann.

1. FC Slovácko – Bohemians 1905 1:2 (0:2)

Branky: 90.+2. Hofmann - 23. Čermák, 41. Hůlka. Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Šimáček - Adámková (video). ŽK: Šašinka, Břečka, Reinberk - Jánoš, Jedlička. Diváci: 4165.

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Břečka (64. M. Kadlec), Kalabiška (46. Vecheta) - Havlík, Daníček - Petržela (64. Kim sung-pin), Kohút (83. Sinjavskij), Doski - Šašinka (73. Brandner). Trenér: Mucha.

Bohemians: Jedlička - A. Kadlec, Hůlka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Beran (66. Matoušek), Čermák (40. Jánoš), Kovařík (85. Dostál) - Drchal (85. Mužík), Prekop (66. Nový). Trenér: Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy čtvrtfinále MOL Cupu Slavia – Vyškov

Slavia - Vyškov 4:0

Trenér Slavie Trpišovský udělal hned devět změn v základní sestavě, do branky se v soutěžním zápase poprvé od září dostal Mandous, ale moc práce neměl.

Vyškov na favorita od úvodu nestačil a naději na boj o postup záhy ztratil. Ve 12. minutě otevřel hlavičkou skóre Lingr a za devět minut se zblízka po akci na hranici ofsajdu prosadil Jurečka.

Nepovedenou desetiminutovku hostů uzavřel gólem ve skluzu po centru z pravé strany Matěj Jurásek. Moravský celek uchránil od výrazně vyšší porážky brankář Kinský, který navzdory hostování z Edenu směl proti pražskému klubu nastoupit.

Ve druhé půli inkasoval jen v 62. minutě, kdy neměl šanci proti Jurečkovi, který zblízka zaznamenal svou druhou trefu v utkání. V 78. minutě podrazil Kinský unikajícího Van Burena, ale kvůli ofsajdu se nakonec penalta nekopala.

Slavia Praha - MFK Vyškov 4:0 (3:0)

Branky: 19. a 62. Jurečka, 12. Lingr, 22. M. Jurásek. Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Kubr - Machálek (video). ŽK: M. Jurásek - Alegue, Dweh. Diváci: 6697.

Slavia: Mandous - Pech, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (68. Traoré) - Oscar, Ševčík (77. Douděra) - M. Jurásek (68. Van Buren), Lingr (68. Zafeiris), Ewerton - Jurečka. Trenér: Trpišovský.

Vyškov: Kinský – Ilko, Srubek (46. Matys), Dweh, Němeček (46. Vintr) – Souaré (69. Jambor), Štěpánek – Kanakimana (69. Bayo), Alegue, Fulnek – Lacík (78. Klesa). Trenér: Trousil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy čtvrtfinále MOL Cupu České Budějovice – Brno

České Budějovice – Brno 2:1

Jihočeši především v prvním poločase dominovali a soupeř se prakticky jen bránil. V 7. minutě se domácí chvíli radovali z toho, že po faulu na Potočného budou kopat penaltu. Jenže po zhlédnutí videa rozhodčí Hocek původní verdikt zrušil.

České Budějovice se přesto o chvíli později dočkaly vedení. V 19. minutě po Horově centru do pokutového území posunul míč hlavou Adediran, balon pak ještě prodloužil Potočný a volný Zajíc měl dost prostoru k tomu, aby z pár metrů skóroval.

Další šanci měl v 38. minutě Adediran, který z 20 metrů mířil těsně vedle spojnice. Aktivita Dynama vyvrcholila krátce před přestávkou. Ve 43. minutě neudržel ránu obránce Sladkého brněnský brankář Hrubý a Zajíc se prosadil podruhé.

Brno se s výsledkem nesmířilo a v úvodu druhé půle bylo nebezpečnějším týmem, Nečase ale v 53. minutě vychytal domácí brankář Šípoš. Zbrojovka v nastaveném čase snížila, když se gólově prosadil Divíšek, ale víc už nestihla.

Dynamo České Budějovice – Zbrojovka Brno 2:1 (2:0)

Branky: 19. a 43. Zajíc - 90.+2 Divíšek. Rozhodčí: Hocek - Ratajová, Matoušek - Petřík (video). ŽK: Hrabina (Brno). Diváci: 952.

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Broukal, Králik, Skovajsa - Adediran (77. Čermák), Hora, Čavoš (90. Grič), Penner (63. Hellebrand), Potočný (90. Mršič) - Zajíc (63. Matoušek). Trenér: Nikl.

Brno: Hrubý - Hrabina, Štěrba, Hlavica (56. Texl), Divíšek - Matejov (56. Ševčík), Pachlopník (82. Koželuh), Endl, Falta, Nečas (56. Granečný) - Rogožan (56. Řezníček). Trenér: Dostálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články