Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kuchta před čtvrtfinále poháru: V Liberci to bývá těžké, ale Sparta to bere se vší vážností

Gól proti Bohemians 1905, trefa do sítě Jablonce, a nakonec chybně neuznaná branka ve Zlíně. To je výčet posledních tří zápasů sparťanského útočníka Jana Kuchty. Další gól může přidat už ve čtvrtfinále domácího poháru v Jablonci. O motivaci má bývalý střelec Slovanu postaráno. Přímé přenosy všech středečních zápasů Mol Cupu odvysílá ČT sport Plus.

Právě před dvěma lety získala Sparta pohárovou trofej proti Liberci. Loni se v jasném finále radovalo Slovácko. Při návratu pod Ještěd tak motivace je.

"Samozřejmě, minule nám to ve finále uteklo a předtím jsem to zažil z tribuny, protože jsem byl hráč Liberce a měl jsem před přestupem," říká Kuchta v rozhovoru pro ČT sport s tím, že v té době ještě nevěděl, zda skončí ve Slavii, či ve Spartě.

Nakonec se objevil v obou klubech, přičemž ten první mu i kvůli tomu nemůže přijít na jméno.

"V Liberci to bylo hrozně těžké pro Spartu, protože jsme jí to znepříjemnili, a čekám, že teď to nebude o ničem jiném," dodává Kuchta k Liberci, který je v ligové tabulce devátý.

Sport
zdroj: ČT4

Zato Sparta je třetí a stíhá první dvojku v podobě Slavie a Plzně.

A Kuchta k tomu pomáhá góly.

"Ťukám, že to tak je, přál bych si samozřejmě ofenzivnost, ale víme, na jakém terénu budeme hrát, v jakém ročním období," připomíná útočník, který ve Spartě hostuje z Lokomotivu Moskva, že na Slovanu se nehraje snadno.

"Předtím se hrálo finále v létě, počasí bylo příjemnější, ale teď to bude komplikací. Liberec bude chtít taky vyhrát," doplňuje Kuchta, jemuž o víkendu ve Zlíně sudí chybně neuznali gól.

Podle komise rozhodčích nešlo určit, zda byl reprezentační útočník v 75. minutě ofsajdu, a branka na 4:2 tak měla platit. Asistent ale signalizoval ofsajd a sudí Miroslav Zelinka branku neuznal. Letenští nakonec udrželi vedení 3:2 a připsali si čtvrtou ligovou výhru po sobě.

Sport
zdroj: ČT4

"Jednalo se o hraniční situaci. Asistenti jsou instruováni tak, aby v případě podobně hraničních situací ofsajd nesignalizovali. VAR (videorozhodčí) v tomto případě nezasahoval, protože bez použití kalibrované čáry nelze s určitostí rozhodnout, zda se jednalo o ofsajd," uvedl šéf komise Radek Příhoda.

V dalších pohárových utkáních bude Slavia hostit Vyškov, Slovácko čeká návštěva z Bohemians 1905 a České Budějovice přivítají Brno.

Sparta, která v osmifinále v listopadu vyřadila poměrem 3:2 ostravský Baník, chce jednoznačně uspět.

"Bereme to se vší vážností jako ligu. Chceme získat pohár, chceme jít do toho nejlépe, jak můžeme," tvrdí Kuchta.

I s výhledem na další ligové kolo proti Teplicím je možné, že trenér Brian Priske sáhne k dílčím změnám v sestavě.

"Nevíme ještě, jestli budou nějaké změny a jak se to bude vyvíjet. Ale my tam jedeme s cílem postoupit," velí Kuchta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Baník Ostrava - Sparta Praha
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články