Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia vyzve ve čtvrtfinále MOL Cupu senzaci z Vyškova, Sparta zamíří do Liberce

Domácí fotbalový pohár MOL Cup dospěl do čtvrtfinálové fáze. Na pražském Strahově se rozhodlo o tom, kdo si proti komu zahraje o místenku mezi elitním kvartetem. Vyškov, jediný druholigový klub v osudí, nastoupí v Edenu proti Slavii. Spartu čeká výjezd pod Ještěd, obhájce trofeje Slovácko si zahraje s Bohemians 1905 a Brno odcestuje na stadion Českých Budějovic, nebo Hradce Králové.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrfinále MOL Cupu je rozlosováno

Ke Slavii, která je po vyřazení ligového mistra z Plzně největším favoritem poháru, byl los velmi přívětivý. Vyškov už ale dokázal v předchozích kolech vyřadit dvě mužstva z nejvyšší soutěže – ve Zlíně a předtím i v Jablonci zvítězil shodně 1:0.

Liberec a Sparta si zopakují souboj z finále MOL Cupu v roce 2020, v němž Pražané na severu Čech vyhráli 2:1. Poslední vzájemný zápas loni v červenci v úvodním ligovém kole nicméně na Letné ovládl stejným poměrem Slovan.

Slovácko, které v minulé sezoně ve finále porazilo 3:1 Spartu, bude mít i ve třetím utkání tohoto ročníku výhodu domácího prostředí. V posledním souboji s Bohemians 1905 ale v říjnu v lize tým z Uherského Hradiště neuspěl a po brzké červené kartě prohrál 2:4.

Složení zbylé čtvrtfinálové dvojice určí až dohrávka mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové v příštím týdnu. V původním termínu se nehrálo kvůli nepřízni počasí. Vítěz bude mít v následném kole proti ligovému nováčkovi z Brna výhodu domácího stadionu.

Úředním hracím dnem čtvrtfinále je 1. březen, termín se však může po dohodě změnit.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články