Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Slepička mohl do Plzně, nakonec si vybral Spartu

Praha - Fotbalisty Sparty Praha posílí útočník Miroslav Slepička z Dinama Záhřeb. Na Letné podepsal smlouvu na dva roky s opcí na další sezonu. Slepičku lákala při jeho návratu ze zahraničí také mistrovská Plzeň, ale hráč dal přednost návratu do pražského klubu. Devětadvacetiletý Slepička odešel do chorvatského klubu před dvěma lety po vzájemném souboji v Evropské lize. V klubu se mu zpočátku dařilo, ale pak se i vlivem zdravotních problémů dostával na trávník stále méně a naposledy působil na hostování v německém druholigovém Fürthu.

Návrat na Letnou bere dvojnásobný reprezentant jako nový impulz v kariéře, i když vybrat si mohl také nabídku Plzně. "Dal jsem přednost Spartě, kterou dobře znám. Cítím se tu jako doma. Věřím, že mi návrat prospěje a vrátíme na Letnou titul. Sparta pro mě byla prioritou hned od začátku. Dostal jsem od ní konkrétní nabídku a trenéři mi řekli, že mě chtějí v týmu. Za svůj vůbec první úkol si dávám probojovat se do základní sestavy," uvedl fotbalista. 

Slepička nejlepší roky kariéry prožil právě na Letné, kde hrál od léta 2005. V nejvyšší soutěži má na kontě 151 utkání a vstřelil 31 gólů. Pro Spartu je Slepička třetí letní posilou. Již v úterý do přípravy nastoupili Vlastimil Vidlička a Martin Juhar. Slepička by měl podle trenéra Martina Haška zvýšit konkurenci na postu podhrotového útočníka.

 "Dosud byl schopen tento post zvládnout pouze Vašek Kadlec, nyní máme širší možnosti," uvedl kouč. Není vyloučeno, že po příchodu Slepičky budou Letenští znovu více zvažovat nabídky, které mají právě na Kadlecův přestup do zahraničí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články