Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta zahájila přípravu, vrací se Slepička

Praha - Fotbalová Sparta Praha zahájila přípravu na příští sezonu i se třemi novými hráči. Na Letnou přestoupili Slovák Martin Juhar a obránce Vlastimil Vidlička, z hostování v Rakousku se vrátil Nicklas Hoheneder. Ve středu se k mužstvu připojí Miroslav Slepička, který se do Sparty vrací po zahraničním angažmá a v nejbližší době by měl na Letné podepsat smlouvu. Klub českého vicemistra má navíc zájem o libereckého Marcela Gecova.

Sparťané příchod Juhara a Vidličky avizovali již dříve, ale návrat Hohenedera se příliš neočekával. Čtyřiadvacetiletý obránce působil v Austrii Vídeň, která však neuplatnila opci na přestup, a vytáhlý Rakušan se objevil na startu přípravy v tréninkovém centru Sparty na pražském Strahově. Klub ale nepředpokládá, že zde zůstane, a shání mu trvalé angažmá v zahraničí.

První tréninkové dávky naopak ještě nezačali polykat reprezentanti: Václav Kadlec je s jednadvacítkou na mistrovství Evropy, Kamil Vacek a Ondřej Kušnír dostali pár dnů volna navíc po návratu z herního soustředění reprezentace v Japonsku a do přípravy se zapojí v pondělí 20. června. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se chystá na nový ročník ligy
263656.jpg263655.jpg263654.jpg

Už ve středu se během testů objeví mezi staronovými spoluhráči Slepička, jenž hrál po odchodu z Letné v roce 2009 v Dinamu Záhřeb a německém Fürthu, kde naposledy z chorvatského klubu hostoval. "Je to hráč, který umí zvládnout roli podhrotového hráče, což v současném kádru zvládal podle našich představ jen Kadlec. On je na podobnou roli vhodné řešení, navíc u něj bude rychlá adaptace," konstatoval první trenér Martin Hašek.

Trenéři chtějí nového hráče do každé řady

Jedním z aspirantů rudého dresu je i liberecký Marcel Gecov, který je nyní na šampionátu jednadvacítek. "Máme o něj zájem, už jsme zahájili první jednání s Libercem, ale samozřejmě vše je nyní zpožděno kvůli šampionátu," uvedl personální ředitel Jakub Otava. S týmem začali trénovat i hráči, kteří na jaře byli na hostování: Róbert Valenta (Brno), Lukášové Hejda (Jablonec) a Zich (Hradec Králové), na dalšího Lukáše Třešňáka uplatnil Jablonec přestupovou opci.

Pod Haškovým vedením dnes trénovalo šestadvacet hráčů, po návratu reprezentantů a nových posil bude ale kádr příliš široký a Sparta zvažuje, že především mladé hráče nechá rozehrát na hostování. Tam už odešel zkušený Ondřej Švejdík, jenž potřebuje po zdravotní pauze herní vytížení, zahraniční hostování hledá klub pro Martina Zemana. Pryč už je obránce Bondoa Adiaba, jemuž skončilo hostování. Zdravotní neduhy doléčují Marek Matějovský a Jakub Podaný

Řepkova pozice není neotřesitelná

V případě Tomáše Řepky to zatím spíše vypadá, že s kapitánskou páskou povede tým i do další sezony. "Máme tři vyrovnané stopery, Hejda kvůli jarní herní absenci trochu ztrácí. Hrát budou nejlepší dva, ale není vyloučeno, že Tomáš bude zase výkonnostně napřed," naznačil Hašek, že Řepkova role už není neotřesitelná, přesto s ním Sparta počítá. "Navíc na něj žádné nabídky nemáme, jak se občas spekuluje, a má s námi platnou smlouvu," dodal Otava.

Martin Hašek:

"Na způsob hry máme s kolegy stejný názor, chtěli bychom hrát atraktivněji. Na jaře se nám to dařilo vždy jen v určitých pasážích utkání, ale nedokázali jsme to opakovat, na můj vkus jsme měli málo šancí."

Hašek zahájil přípravu vyzbrojen novými kompetencemi

Martin Hašek stále zůstává v trenérské hierarchii letenských koučů na druhém místě, těší se však, že bude mít větší pravomoci při personálních změnách v kádru, při stanovení herní strategie i složení sestavy. Nic to prý ale nemění na tom, že konečné slovo zůstane Chovancovi. "Nebudu lhát, že jednou bych rád vedl nějaký tým zcela sám, ale nynější role ve Spartě mi vyhovuje. Od nynějška mám silnější pravomoci, částečně spadají až do manažerské oblasti. Je to pro mě další výzva," řekl trenér, který však nadále nebude tolik mediálně viditelný jako jeho nadřízený. Například na tiskové konference po zápase bude chodit Chovanec.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články