Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia začne trénovat i s míčem ve dvojicích, skupinové tréninky zatím v plánu nejsou

Slavia Praha doplní domácí individuální program hráčů v době pandemie a přerušení soutěží o speciální tréninky s míčem pro dvojice. Cvičení budou probíhat na uzavřeném sportovišti za dodržení všech hygienických opatření. Do tréninků po skupinách se lídr nejvyšší soutěže zatím nevrátí a stejně jako další ligové kluby čeká, zda to povolí ministerstvo zdravotnictví.

"Zatím pokračujeme v individuálním tréninkovém plánu s tím rozdílem, že ho doplníme o určité tréninky s míčem pro dvojice na uzavřeném sportovišti. Tento model budeme praktikovat do doby, než kluby obdrží podepsané doporučení od LFA, o kterém se hovořilo po ligovém výboru v minulém týdnu," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Hráči prvoligových týmů se v domácím režimu individuálně připravují od poloviny března. Soutěž je přerušena od 12. března, kdy vláda v zemi vyhlásila kvůli šíření nemoci COVID-19 nouzový stav.

Před týdnem došlo k uvolnění některých omezení pro sportování. Vláda umožnila venkovní individuální sportování nebo hry, kde jsou na každé straně hřišti rozděleného sítí maximálně dva lidé.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté začnou trénovat ve dvojicích

Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí první a druhou ligu, následně vypracovala manuál pro návrat do tréninku na hřiště ve skupinách. Od čtvrtka čeká, zda návrh schválí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

K omezenému návratu na hřiště s míčem zatím sáhl druholigový Hradec Králové. "Votroci" od konce minulého týdne po dohodě s krajskou hygienickou stanicí začali částečně trénovat ve skupinách.

Fotbalisté například po dvojicích hrají nohejbal a v jeden čas se na hřišti pohybují vždy jen tři dvojice. Hráči nevyužívají zázemí stadionu, sprchují a převlékají se doma a před tréninkem si měří teplotu.

První liga byla přerušena po 24. dějství. Zbývá odehrát šest kol základní části, nadstavba, která bude pro většinu klubů pětikolová, a baráž o nejvyšší soutěž. Tabulku vede obhájce Slavia o osm bodů před druhou Plzní. LFA respektuje pokyny UEFA a chce obě profesionální soutěže dohrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články