Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia vyrazila na Kypr bez Deliho, o Stochovi se Sobolem se teprve rozhodne

Praha – Bez klíčového člena obrany vyrazila na Kypr k úvodnímu střetnutí 4. předkola Ligy mistrů Slavia. Pražanům bude v souboji s APOELem chybět Simon Deli, jenž s týmem ani neodletěl. Připraven není ani jeho možný náhradník Jiří Bílek. Otazník ještě visí také nad dvojicí nových posil Miroslav Stoch, Eduard Sobol, z nichž se na soupisku vejde jen jeden. Přímý přenos utkání sledujte v úterý na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 20:15.

Simon Deli
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Simon Deli si zranění odnesl z pátečního ligového střetnutí s Jihlavou, kdy si během druhého poločasu řekl o střídání a okamžitě odešel do kabiny. Slávisté sice doufali, že jeho stav nebude tak vážný, ale klíčový člen obranné čtveřice na duel v Nikósii ani neodletěl.

"Dnes absolvuje podrobná vyšetření, na jejichž základě uvidíme, jak na tom bude," prohlásil na adresu opory týmu trenér Jaroslav Šilhavý, jemuž dělá stav obránců lehké vrásky na čele. Kromě Deliho nemůže počítat ani se stoperem číslo tři Jiřím Bílkem, jehož rovněž trápí zdravotní potíže. "Jirka Bílek s námi sice cestuje, ale také není k dispozici. Jede s námi jako taková morální podpora."

Kouč sešívaných tak do stoperské dvojice k Jakubu Jugasovi podle všeho bude muset zařadit Michaela Ngadeua, jenž dřív tuto pozici hrával, než se posunul do zálohy. Kamarunského reprezentanta by pak na štítu mohl nahradit Tomáš Souček.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia odletěla do Nikósie bez zraněného stopera Deliho

Dobrou zprávou pro Šilhavého je tak zdravotní stav Jana Sýkory a Jakuba Hromady, kteří s týmem na Kypr vyrazili na rozdíl od Jasmina Ščuka a Marka Alvira. Dvojice zahraničních fotbalistů se do nominace nevešla a zůstala v Praze.

V letadle s českým mistrem byly i dvě čerstvé posily - levý bek Eduard Sobol, který se v pátek proti Jihlavě blýskl skvělým výkonem, a křídelník Miroslav Stoch. Oba ovšem do utkání zasáhnout nemohou, jelikož na soupisku pro předkolo lze dopsat už jen jednoho hráče. Na koho sešívání nakonec ukážou, ještě jisté není.

"Zatím nevíme, kterého dopíšeme na soupisku, ale čas máme do dnešní půlnoci," prozradil Šilhavý, který i přes celou řadu problémů a otazníků v sestavě zůstává směrem k šancím na postup optimistický.

"Ambice jsou jednoznačně postup, zápas na Kypru bude jen poločas. Věřím tomu, že tam uhrajeme dobrý výsledek a potom se o to doma popereme. Vstřelený gól by byl hodně dobrý, budeme se snažit o co nejlepší výsledek," zdůraznil před odletem.

Zdroj
ČTK, slavia.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články