Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Posilování Slavie nekončí, do Edenu míří slovenský rychlík Stoch

Praha – Slavia získala další zvučnou ofenzivní akvizici. Dres sešívaných oblékne slovenský záložník a někdejší reprezentant Miroslav Stoch, který do mistrovského celku přestoupil z Fenerbahce Istanbul. V hlavním městě podepsal sedmadvacetiletý rodák z Nitry smlouvu na dva roky.  

Miroslav Stoch
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie, avizoval prostřednictvím Twitteru ještě před dotažením transferu, že za přestup Pražané zaplatí tureckému klubu milion eur, v přepočtu přes 26 milionů korun.

"Byla to dlouhodobá práce. Věřím, že se nám podaří Stocha během pondělí ještě dopsat na soupisku hráčů, kteří budou moci hrát (v úterý, pozn. autora) kvalifikaci Ligy mistrů," řekl generální ředitel Slavie Martin Krob.

Slavia měla o Stocha zájem už v zimě. Přestup se však tehdy zrealizovat nepodařilo. Nyní se k jednáním s Fenerbahce vrátila a tentokrát uspěla. Stoch měl v Istanbulu smlouvu do června příštího roku, ale už v minulé sezoně příliš nenastupoval. V lize zasáhl jen do devíti duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Stoch: Věřím, že by se postup do hlavní fáze LM mohl podařit

"Chci pomoci k obhajobě titulu a je velká šance, že se můžeme dostat do Ligy mistrů. Já jsem hlavní fázi ještě nehrál. Pevně věřím, že by se to letos mohlo podařit," uvedl Stoch. "Česká liga je mi blízká, sledoval jsem ji často přes internet nebo v televizi. Chci pomoci Slavii a chci, abych byl i já spokojený sám se sebou," dodal.

Měl nabídky ze Španělska, Francie nebo Ruska, ale nakonec upřednostnil Slavii. "Chtěl jsem být blízko domova. Přítelkyně je z Čech, máme malého syna. Tohle rozhodlo," pokračoval.

Do Fenerbahce přestoupil v roce 2010. Mezitím absolvoval tři hostování v řeckém PAOK Soluň, klubu Al Ain ze Spojených arabských emirátů a tureckém Bursasporu. Před angažmá ve Fenerbahce prošel Nitrou, londýnskou Chelsea a nizozemským Twente Enschede.

Za rok 2012 získal cenu Ference Puskáse za nejhezčí gól roku. Na svém kontě má ovšem i řadu skandálů. Například řídil pod vlivem alkoholu, nechal se natočit při tanci s dívkou nahoře bez, údajně napadl fotografa a měl několik excesů v reprezentaci. Naposledy se dostal do rozepře s trenérem Jánem Kozákem a od loňského ME si za národní tým nezahrál.

"Doufám, že si rychle zvyknu na nové prostředí. S přizpůsobováním jsem neměl nikdy větší problémy. Začali jsme v Turecku s letní přípravou skoro před dvěma měsíci, odehráli jsme plno zápasů, takže jsem připraven jít do boje. Konkurence je v každém top klubu, je to úplně normální věc," dodal Stoch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články