Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia se naladila vítězně, Jihlavu zlomila dvěma góly v úvodu

Praha - Před úterním duelem na půdě kyperského Apoelu, kde vstoupí do závěrečného předkola Ligy mistrů, porazila mistrovská Slavia outsidera z Jihlavy 2:0. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého dokráčeli k "povinnému" triumfu zásluhou přesných tref Josefa Hušbauera a Dannyho ze začátku první půle. Sešívaní mají po třech ligových kolech sedm bodů, Vysočina získala jen jeden a stále čeká na premiérový gól. 

Danny slaví premiérový gól v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V základní sestavě Pražanů se objevila nová ukrajinská posila Sobol, jenž zamířil do Edenu teprve ve středu. Od úvodních minut nastoupil oproti duelu v Ostravě také kanonýr Škoda a byl to právě on, kdo vybojoval už po pěti minutách pokutový kop.

V malém vápně jej totiž nedovoleně poslal k zemi Zoubele. "Se Škodou jsme se vzájemně drželi. Já jsem se ho snažil zachytit, stáhl jsem ho, takže asi penalta. Nebudu se na nic vymlouvat," řekl Zoubele.

K následné exekuci se postavil Hušbauer a skóroval, přestože brankář Rakovan vystihl směr střely. "Čekal jsem na pohyb gólmana, zůstal docela stát. V poslední chvíli jsem se míč snažil tlačit k zemi. Věděl jsem, že je hřiště mokré, a chtěl jsem, aby to sjelo," popsal Hušbauer.

Úřadující šampioni kontrolovali hru a v 18. minutě zvýšili náskok. Hušbauer narýsoval kolmici do běhu Škodovi, jehož pokus vyrazil Rakovan pouze k Dannymu, a ten prázdnou svatyni nemohl minout. Pro portugalského záložníka to znamenalo první zásah v barvách Slavie.

V tu chvíli začínalo být jasné, že červenobílí budou bodovat i ve 29. ligovém střetnutí od příchodu trenéra Šilhavého. Po půlhodině domácí vyšachovali hostující obranu a dostali balon do jihlavské sítě potřetí, ale gól kvůli ofsajdu Hušbauera neplatil. Těsně před pauzou pálil Škoda sám před brankou nad.

Ve druhém poločase začala hrozit i Vysočina. V 53. minutě vyrazil Klímovu střelu Laštůvka na roh, po kterém se odrazil míč k Hronkovi, ale ten odkrytou branku netrefil. A když se neujal ani dalekonosný pokus Dvořáka, udržela Slavia i ve 3. kole čisté konto.

3. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)

Branky: 6. Hušbauer z pen., 18. Danny. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Pochylý. ŽK: Hušbauer - Zoubele, Keresteš, Dvořák, Nový. Diváci: 10.112.

Slavia: Laštůvka - Bořil (46. Frydrych), Jugas, Deli (60. Souček), Sobol - Ngadeu - Van Buren (86. Švento), Hušbauer, Rotaň, Danny - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Jihlava: Rakovan - Nový, Kryštůfek, Krejčí, Keresteš - Daníček (46. Klíma) - Fulnek, Zoubele (80. Štěpánek), Hronek, Popovič (55. Dvořák) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Podle mého názoru jsme odehráli velmi dobrou první půli, kdy jsme vstřelili dva góly. Navíc jsme měli několik dalších příležitostí. Mohli jsme přidat další góly a druhá půle mohla být klidnější. Ve druhém poločase jsme trochu vyklidili pozice. Dělali jsme spoustu nevynucených chyb v rozehrávce a pouštěli Jihlavu do rychlé přechodové fáze. Zaplaťpánbůh byl Laštůvka jednou na místě, vychytal to a pak po rohu soupeř nedal velikou šanci. Samozřejmě jsme rádi za tři body před Apoelem, máme klid na to, abychom se připravili. Tyhle v uvozovkách povinné tři body zůstaly doma. Sobol odehrál velmi dobrý zápas, mám z něj dobrý dojem. Velmi dobrý výkon. Deliho píchlo ve svalu. Uvidíme, snad to nebude nic vážného. Kdyby bylo, bylo by to pro nás nepříjemné."

Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Chtěli jsme Slavii jako favorita utkání potrápit, bohužel se nám nevydařil vstup. Inkasovali jsme z hloupé penalty. Pravděpodobně byla, byla to naše nešikovnost. Tím pádem získal soupeř klid a začal si věřit, i když kvalitu má. Nám vázla přechodová fáze. Pak jsme inkasovali po našem rohu, to by se nemělo stávat. Nenavázali jsme na pohyb hráčů a výsledkem byla druhá branka. V tu chvíli se soupeř dostal do pohody a dominoval. V kabině jsme si řekli, že zkusíme dát kontaktní gól. Aktivita z naší strany byla vidět, škoda, že se nám nepodařilo snížit na 1:2 Klímou a pak po rohu minul prázdnou branku Hronek. Nechci říct, že jsme utkání prohráli na celé čáře. Ale pokud chceme bodovat, musíme se vyvarovat takových chyb. Ať je to se Slavií, nebo s kýmkoli jiným. V každém utkání máme dvě šance, ale branku bohužel nedáme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy