Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia v přípravě musela dohrávat s brankářem na hrotu

Antalya (Turecko) – Divoký průběh mělo přípravné střetnutí pražské Slavie s desátým týmem srbské ligy Radem Bělehrad. V utkání, jež Pražané nakonec prohráli 1:2, rozhodčí odpískal hned tři penalty a červenobílí museli v závěru dohrávat v útoku s dvacetiletým brankářem Josefem Řehákem. 

Soupeř Slavie vedl od šestnácté minuty, kdy proměnil pokutový kop za údajnou ruku ve vápně Miloševiče. Po hodině hry rovněž z penalty srovnal francouzský záložník Boudjemaa a za dalších šest minut kopali slávisté pokutový kop znovu. Jenže Dostál při exekuci selhal a gólman Bělehradu navíc předtím při penaltovém faulu zranil senegalského útočníka Slavie Diopa.

Zbytek týmu Slavie už se chystal na odpolední zápas s Ankarem Perm a na hrot se posunul brankář Řehák, který v poločase vystřídal Slováka Rakovana. Ten se pak musel vrátit mezi tyče. Když už se zdálo, že duel skončí nerozhodně, inkasovali Pražané v nastaveném čase gól od osamoceného Markoviče. 

V odpoledním zápase proti Amkaru Perm nasadil kouč Miroslav Beránek jinou sestavu a Pražané s čtrnáctým celkem ruské ligy remizovali 0:0. Ze soustředění se tak vracejí s bilancí jedné výhry, dvou nerozhodných výsledků a dvou porážek. Příští víkend čeká Slavii generálka na jarní část sezony proti druholigovému Žižkovu.

Přípravné fotbalové utkání:

Rad Bělehrad - Slavia Praha 2:1 (1:0)
Branky: 16. Miloševič z pen., 90.+2 Markovič - 61. Boudjemaa z pen.
Sestava Slavie: Rakovan (46. Řehák) - Švec, Nitrianský, Kodr, Dostál - Baéz, Bazal - Prošek (63. Mihajlovič), Boudjemaa, Mihajlovič (46. Mičola) - Diop (68. Rakovan). Trenér: Beránek. 

Slavia Praha - Amkar Perm 0:0
Sestava Slavie: Hrubeš - Mikula, Latka, Fialka, Tamás - Deli, R. Hrubý - V. Vukadinovič (78. Mičola), Piták, Zmrhal - Červenka. Trenér: Beránek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články