Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberečtí fotbalisté poprvé prohráli, Sparta dostala lekci od Steauy

Antalya / Susesi (Turecko) - V osmém zápase zimní přípravy přišla první porážka fotbalistů Liberce. Předposlední celek prvoligové tabulky po předchozích sedmi výhrách podlehl vedoucímu týmu bulharské ligy CSKA Sofia 2:3. Nedařilo se ani Spartě, která v rezervní sestavě podlehla rumunskému mistru Steaue Bukurešť jasně 0:3.

Marek Bakoš v dresu Slovanu Liberec
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Fotbalisté Sparty nastoupili ve druhém utkání na soustředění v Turecku pouze s trojicí hráčů (Kadeřábek, Vácha a Lafata), kteří jinak pravidelně nastupují v základní sestavě, a na rumunský celek nestačili. Za Pražany odehrál 55 minut testovaný Nizozemec Otman Bakkal, který zahodil největší šanci Sparty.

Steaua byla od začátku aktivnější, brzy nastřelila břevno, další šanci lapil brankář Miller, ale v 35. minutě už Rumuni udeřili. Zkušený stoper Kováč poslal špatnou malou domů, útočník Tucudean ji vystihl, obešel Millera a trefil prázdnou bránu.

Sparta mohla srovnat v úvodu druhé půle, kdy po zisku míče přešla do protiútoku, který vyústil ve velkou šanci Bakkala, ten však mířil jen nad branku. Neuspěl ani Lafata hlavičkou do rohu. A tak 20 minut před koncem pojistil výhru Bukurešti doklepnutím do prázdné brány znovu Tucudean. Záhy navíc přidal třetí gól Stanciu a dokonal výhru Steauy.

"Dostali jsme první gól po chybě v rozehrávce a chvíli nám trvalo, než jsme se dostali zpět do hry. Ve druhém poločase jsme chtěli nepříznivý stav zvrátit, ale soupeř nás dokázal potrestat z brejkových situací a měl ještě další šance," zhodnotil utkání trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Zápas to byl poměrně vyhrocený, Tiémoko Konaté musel střídat kvůli tržné ráně v obličeji po úderu loktem. Celkově to pro nás byla hodně poučná lekce," dodal. 

V Beleku bude Sparta trénovat do 10. února, v pondělí ji čeká závěrečné utkání proti Rubinu Kazaň. Pro Letenské to byla druhá prohra z deseti zápasů v přípravě, předtím nestačili jen na PSV Eindhoven. 

Padl i Liberec

Severočeši přitom nezačali špatně a vedli od 42. minuty, kdy se po Pavelkově přihrávce prosadil sám před brankářem senegalský útočník Ndiaye. Jenže hned za dvě minuty srovnal po pasu za obranu Platini a po změně stran v rozmezí necelých dvou minut otočili skóre Pričiněnko s Galčevem. V 77. minutě už jen snížil z přímého kopu Kamerunec Douglas. 

"Tentokrát je potřeba si přiznat, že jsme nebyli lepším mužstvem. Zejména ve druhém poločase nám po změnách v sestavě trochu vázla organizace. Bohužel jsme tentokrát tahali za kratší konec. Soupeř byl velice kvalitní, kombinačně na velmi vysoké úrovni a byl i efektivní," uvedl pro liberecké internetové stránky sportovní ředitel Jan Nezmar. 

Sparta Praha - Steaua Bukurešť 0:3 (0:1) Branky: 35. a 70. Tucudean, 75. Stanciu.Sestava Sparty: Miller - Kadeřábek (46. Chvátal), Kováč, Švejdík, Podaný - Vácha, Mareček - Konaté (46. Dočkal), Bakkal (55. Shala), Breznaník (75. Krejčí) - Lafata (71. Schick). Trenér: Lavička.

Slovan Liberec - CSKA Sofia 2:3 (1:1)
Branky: 42. Ndiaye, 77. Douglas - 44. Platini, 66. Pričiněnko, 67. Galčev. 
Sestava Liberce: O. Kolář - Mudra, Pimpara (46. Karišik), Pokorný, Fleišman (46. Sus) - Pavelka (46. Douglas), Obročník (46. Sackey) - Hadaščok (46. Frýdek), Ndiaye, Kaiser - Luckassen. Trenéři: Kotrba a Csaplár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články