Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Slavia touží udržet Škodu s Delim, u posil preferuje zkušenost

Praha - Předseda představenstva Slavie a zástupce čínského většinového vlastníka klubu firmy CEFC Jaroslav Tvrdík je spokojený s uplynulým ligovým ročníkem, v němž Pražané obsadili páté místo. Do další sezony by podle něj červenobílí rádi udrželi opory Milana Škodu se Simonem Delim, jimž nabídnou výrazné vylepšení smluv.

Sport
zdroj: ČT4

"Po podzimní části ligy jsme byli pátí a bylo proto logické, abychom si za jarní cíl dali čtvrtou příčku znamenající evropské poháry. Sportovní cíl jsme na jaře nesplnili a poháry nyní nemáme ve svých rukou," připomněl Tvrdík, že Slavia se do pohárů dostane jen tehdy, pokud Mladá Boleslav ve finále poháru porazí Jablonec.

"CEFC je však akcionářem devět měsíců a již samo o sobě to, že diskutujeme o pohárech a rozvoji klubu a ne o insolvenci, je mimořádným úspěchem. Nelze také nevidět, že se jedná o nejlepší výsledek posledních let a že tým se teprve dává dohromady. Máme dost trpělivosti a pracujeme dál," uvedl Tvrdík.

Slavia skončila v lize nejlépe od mistrovské sezony 2008/09. Červenobílí se budou snažit udržet nejlepšího střelce Škodu a stopera Deliho. "Oběma nabídneme výrazné vylepšení kontraktu. Jestliže si však Milan bude přát odejít, má na to morální právo," podotkl Tvrdík. Vedení naopak chce mužstvo posílit o tři až čtyři zkušené hráče.

Pražané by zejména rádi přivedli zpět záložníka Šventa. Po konci angažmá v Kolíně nad Rýnem však o něj usilují i další kluby. "Zájem ostatních klubů potvrzuje, že se jedná o velmi kvalitního hráče. Vím, že Slavia je i pro něj stále srdeční záležitostí a věřím, že si vybere naši nabídku," řekl Tvrdík.

U mužstva zůstane trenér Dušan Uhrin mladší. "Přebíral tým ve složité situaci a na podzim s ním skončil na skvělém pátém místě. Konec jara ukázal, že budování týmu se ubírá správným směrem. Relevantním výsledkem jeho práce bude příští ročník," řekl Tvrdík s tím, že koučův otec Dušan Uhrin starší přijal nabídku na pozici sportovního poradce CEFC.

V příští sezoně už chce Slavia skončit na příčce, na níž bude mít jistotu pohárů. "Nebudeme si dělat žádné alibi, příští rok již jedeme naostro. Klub tradice, velikosti a finanční síly Slavie nemůže mít malé cíle. Chceme v lize skončit na příčkách zaručujících postup do evropských pohárů a rádi bychom po dlouhých letech viděli Slavii bojovat o český pohár," prohlásil Tvrdík.

Ve Slavii se opět změní procentuální rozložení akcií. Většinový majitel čínská firma CEFC bude mít od června ve vršovickém klubu už 81 procent, zatímco podíl menšinového vlastníka miliardáře Jiřího Šimáněho by měl klesnout asi na 19 procent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články