Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Slavia po vítězném derby podruhé převzala klíč města Prahy

Praha - Symbolický klíč města Prahy převzali na Staroměstské radnici fotbalisté Slavie. Putovní trofej určenou pro vítěze derby získali červenobílí podruhé od zavedení této tradice na jaře 2013. Slávisté v zářijovém souboji na Spartě vyhráli 2:0, poprvé měli klíč v držení před rokem.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté převzali klíč od města Prahy

Nyní budou mít klíč v držení minimálně do dubna, kdy je ve 22. kole na programu odveta v Edenu. Klíč v Brožíkově sálu převzali za hráče Antonín Barák, Jiří Bílek a Jaromír Zmrhal, trenér Jaroslav Šilhavý, generální ředitel Martin Krob a generální sekretář Jiří Vrba.

Rok zpátky jsme klíč také získali, ale to ho přebírali jiní. Já jsem tu poprvé a je to hezký zážitek. Doufám, že v tom budeme pokračovat. Je to krásná tradice a jsme hrdí, že tu můžeme být," řekl kapitán Jiří Bílek.

Slavia ve šlágru 8. ligového kola vyhrála na hřišti Sparty 2:0. Skóre otevřel v 62. minutě Bosňan Muris Mešanovič, který napravil neproměněnou penaltu z třetí minuty nastavení první půle. A v 79. minutě přidal pojistku Zmrhal. Pro tým z Edenu to byla první ligová výhra na Letné od října 2008.

"Asi si ho chtěli sparťané udržet, ale nakonec ho museli odevzdat," reagoval Barák na hledání klíče. "Můžeme si takto vzpomenout na ten krásný zápas. Je to něco speciálního a jsem rád, že tu můžeme být. Vyhrané derby dodalo týmu sebevědomí, byl to pro nás motor do dalších zápasů," připomněl Barák aktuální sérii Slavie v podobě osmi zápasů bez porážky.

Velkou radost z klíče měl i generální ředitel Slavie Martin Krob. "Na slavnostní večeři před derby paní primátorka říkala Dušanovi Svobodovi (místopředseda Sparty), že by chtěla klíč předávat v jiných prostorách. Já si v tu chvíli říkal, jestli neví něco víc než já, protože to vypadalo, jako kdyby věděla, jak derby dopadne," vzpomínal Krob.

"Když pak ve 25. minutě nebyla odpískaná penalta Lafaty na Frydrycha, což mimochodem odstartovalo sérii tří neodpískaných penalt pro Slavii, tak jsem si říkal, že asi opravdu ví něco víc. A jsem strašně rád, že jsem se mýlil a naši kluci dokázali derby vyhrát. Věřím, že tu nejsme naposledy," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články