Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Klíč města Prahy poprvé patří slávistům

Praha - Klíč města Prahy mají poprvé v držení slávističtí fotbalisté. Z rukou primátorky města Adriany Krnáčové převzali putovní trofej díky zářijovému vítězství v derby nad Spartou 1:0. Věří, že jej nyní budou mít v držení co nejdéle.

Slávisté přebírají Klíč od Prahy
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Jsem ráda, že mohu předat Klíč města Prahy sedmnáctinásobnému mistrovi ligy, který je mému srdci přece jen trošku bližší než soupeř," řekla slávistům Krnáčová v Brožíkově síni Staroměstské radnice. Vršovický klub při slavnostním aktu zastupovali generální ředitel David Trunda, trenér Dušan Uhrin a hráči Milan Škoda, Jaromír Zmrhal a Tomáš Souček. Všichni se zapsali do pamětní knihy a pak s primátorkou chvíli debatovali. Došlo samozřejmě i na fotbal a Krnáčová ráda přijala pozvání k návštěvě některého ze zápasů Slavie.

Červenobílí si na Staroměstské radnici vychutnávali dozvuky vítězného derby. Spartu porazili po třech letech a drží se v ligové tabulce na pátém místě. Klíč budou mít v držení minimálně do jarního derby na Spartě. "Pro nás hlavně nejvíc znamená ten samotný zápas a pak následuje tohle ocenění. Paní primátorka na mě udělala hezký dojem, je to milá dáma. Je to i trošku zavazující v tom, že tady nechceme být jen dneska. Věřím, že tu budeme i za půl roku, prostě častěji než do téhle doby," uvedl útočník Škoda.

"Pro nás to znamená hodně. Je to výzva k dalším dobrým výkonům a samozřejmě chceme, aby ten klíč zůstal u nás. Derby na Spartě je pro nás velká výzva a uděláme vše pro to, abychom se tady viděli víckrát," doplnil trenér Uhrin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články