Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Vodní slalom 2024

Potvrzeno. Slavia ulovila vycházející hvězdu Matouška z Příbrami

Nejlepší hráč první ligy za měsíc červenec a jeden z největších talentů české kopané Jan Matoušek mění mateřskou Příbram za Slavii. Pražané oficiálně dotáhli přestup ofenzivního záložníka a podepsali s ním čtyřletou smlouvu. Dvacetiletý fotbalista nicméně minimálně do konce podzimní části zůstane u Litavky na hostování. Loňský vicemistr údajně za hráče zaplatil 40 milionů korun, což je historicky nejvyšší transferová částka mezi českými kluby.

Jan Matoušek se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Slavia je jeden z nejlepších klubů v Česku. Věřím, že jsem pro sebe zvolil nejlepší cestu. Chtěl bych napodobit třeba Tondu Baráka, který přišel také z Příbrami a dosáhl v Edenu velkých úspěchů," řekl Matoušek. "Určitě bych chtěl vyhrát titul. Působit zde delší dobu a pak třeba zkusit zahraniční angažmá," doplnil po podpisu smlouvy.

Matoušek patří v současnosti k největším českým talentům a vyniká mimo jiné mimořádnou rychlostí. V loňské sezoně vystřílel 11 góly Příbrami postup z druhé ligy a byl zvolen nejlepším hráčem soutěže.

V úvodních třech kolech aktuální prvoligové sezony patřil k oporám Příbrami, blýskl se dvěma góly do sítě Bohemians 1905 a zaujal také další kluby. Stála o něj například i mistrovská Plzeň či dánský Midtjylland. "Všichni se mě od toho snaží držet dále. Abych nic neřešil a soustředil se jen na své výkony a na fotbal. Snad se to povedlo, jsem v klidu a moc to neřeším," konstatoval Matoušek.

Sám chtěl minimálně do konce podzimní části zůstat v kádru prvoligového nováčka na hostování. "Byla to moje podmínka, že bych chtěl ještě zůstat v Příbrami, abych si zvyknul na ligu. Přece jen mám jen tři ligové starty," zakončil s nadhledem reprezentant do 20 let.

Zdroj
ČTK, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články