Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šlágr mezi Bayernem a Leverkusenem vítěze neměl. Darida byl u vysoké porážky

Fotbalisté Bayernu Mnichov remizovali ve šlágru 25. kola německé ligy s Leverkusenem 1:1. Český záložník Vladimír Darida nastoupil v základní sestavě a odehrál 56 minut, jeho Hertha Berlín ale podlehla doma 1:4 Frankfurtu. Lipsko hrálo 1:1 s Freiburgem a o skóre udrželo před dnešním soupeřem čtvrté místo.

Šlágr mezi Bayernem a Leverkusenem vítěze nepoznal
zdroj: ČTK/DPA/firo Sportphoto/Marcel Engelbrecht

Leverkusenu stále chybí zraněný útočník Patrik Schick, a tak k souboji dvou nejlepších bundesligových střelců s domácím Robertem Lewandowským nedošlo. Bayern poslal do vedení v 18. minutě po rohovém kopu Süle, v 36. minutě si ale srazil centr do vlastní brány Müller a další branka v ofenzivně vedeném utkání už nepadla.

Lídr tabulky má náskok devíti bodů na druhý Dortmund, který si musel zápas 25. kola proti Mohuči odložit kvůli koronaviru v týmu soupeře. Leverkusen je třetí s pětibodovou ztrátou na Borussii.

Hertha pokračuje ve výsledkové krizi, z posledních osmi zápasů získala jen dva body a zůstává na barážové pozici. Frankfurt rozhodl o výsledku dvěma "slepenými" góly krátce po změně stran, o čtyři branky se postarali čtyři různí střelci. Eintracht bodoval po třech utkáních a je desátý.

Bochum si upevnila pozici ve středu tabulky poté, co si v souboji nováčků poradila s posledním Fürthem. V 71. minutě rozhodl tečovanou střelou po rohovém kopu Losilla.

Fotbalisté Hoffenheimu udolali 1:0 Kolín nad Rýnem a posunuli se na čtvrté místo zajišťující postup do Ligy mistrů. Reprezentační obránce Pavel Kadeřábek odehrál za vítězný tým celé utkání.

Zápas rozhodl v 61. minutě jedinou trefou Posch a zajistil Hoffenheimu čtvrtou výhru v řadě. Kolín nad Rýnem zůstává osmý.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Bayern Mnichov - Leverkusen 1:1 (18. Süle - 36. vlastní Müller), Bochum - Fürth 2:1 (35. Leitsch, 71. Losilla - 53. vlastní Bella-Kotchap), Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt 1:4 (62. Selke - 17. Knauff, 48. Tuta, 56. Lindström, 63. Borré), Lipsko - Freiburg 1:1 (90. Angeliňo - 38. Demirovič), Wolfsburg - Union Berlín 1:0 (25. vlastní Awoniyi), Stuttgart - Mönchengladbach 3:2 (38. Endo, 51. Führich, 83. Kalajdžič - 14. Pléa, 35. Thuram), Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 0:1 (61. Posch)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články