Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Skotský kouč Levein: Klíčová byla sporná penalta v duelu s Českem

Praha - Skotští fotbalisté přišli na úkor české reprezentace o postup do baráže o mistrovství Evropy, za což podle nich může zářijová domácí remíza 2:2 právě s Českem, kterou v poslední minutě zařídil z pokutového kopu Michal Kadlec. Trenér Skotů Craig Levein toho sice lituje, ale zároveň oceňuje své svěřence za to, že prokazují zlepšení pro budoucnost.

Craig Levein
zdroj: ISIFA/EPA

"Pokud chcete říci, co rozhodlo o našem nepostupu, tak je to domácí zápas s Českou republikou," prohlásil Levein pro BBC po utkání se Španělskem, které zvítězilo 3:1 a zatarasilo Skotsku cestu do baráže. "Samozřejmě jsme zklamaní, ale nerozhodovalo se v tomto zápase. V něm jsme neměli šanci. Klíčová byla ta sporná penalta proti nám v duelu s Českem. Kdyby to tehdy dopadlo tak, jak mělo, tak jsme v baráži byli my," dodal.

Po nepostupu by jeho pozice mohla být ohrožena, Levein však nepochybuje o tom, že u týmu zůstane i pro kvalifikaci o mistrovství světa 2014. "Já si tuhle práci užívám. Sice jsme nepostoupili, ale vidím velké zlepšení v našem týmu. Druhá polovina kvalifikace ukázala hodně pozitiv. Jsem na kluky pyšný," míní.

Španělsko? Nehratelné

Také útočník Steven Nasmith přiznal, že v posledním utkání proti Španělsku nemělo Skotsko šanci. "Oni jsou zkrátka nehratelný soupeř. Posílají si míč tak rychle, že je nejde chytit. Ale i tak jsme ukázali naší sílu, když jsme jim ve dvou zápasech dali tři góly," našel klad na skotské hře Naismith.

Trenér Španělů Vicente del Bosque byl s výhrou nad Skotskem o to spokojenější, že do hry nasadil několik hráčů širšího kádru. "Ukazuje to, že máme hodně možností při vybírání sestavy, což je jen dobře. A pro utužování týmu je důležité, aby se všichni hráči cítili užiteční. Sezona je dlouhá a musíme mít připraveny varianty tak, abychom na šampionát vybrali ty nejlepší hráče s nejlepší formou," prohlásil Del Bosgue, jehož svěřenci spolu s Německem prošli kvalifikací bez jediného zaváhání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články